nlc.hu
Aktuális
A három test-õr – II. rész

A három test-õr – II. rész

Védekezve szépüljünk!


Mára már korlátlan mennyiségű és minőségű napozókrémet fejlesztettek ki a kozmetikai cégek, csak rajtunk múlik tehát, hogy ezek alkalmazásával milyen védelmi stratégiát alakítunk ki a roncsoló sugarak ellen. A leghatékonyabb fényszűrő rétegek a szaharai hőségben vagy a legvadabb vízi sportoknál is megfelelő védelmet nyújtanak. Igen praktikusak azok a legújabb fajta kombinált napozókrémek, melyek karcsúsító hatóanyagokat is tartalmaznak. A kóladió és a koffein hatóanyagok, valamint az algák a meleg hatására aktiválódnak. Ugyancsak hasznosak azok a krémek, melyek az ózontól vagy a szúnyogoktól védő növényi kivonatokat tartalmaznak. Fontos a bőrsejtek védelme is, s ebből a szempontból a szabad gyökök lekötését elősegítő C- és E-vitamin tartalmú napozószerek hatásosak. Ugyanezen az alapon célszerű a nyári szabadságot megelőző időszakban olyan napozás előtti krémeket használni, amelyek néhány hétre akár a normál arckrémet is helyettesíthetik. Ha pedig mégsem voltunk kellően elővigyázatosak, és túl sok napfény érte a bőrünket, akkor érdemes a bőr regenerációját elősegítő legújabb napozás utáni kozmetikumokat igénybe venni, annál is inkább, mert ezek a DNS-károsodásokat részben helyrehozó enzimeket tartalmaznak, s ily módon elejét vehetjük a bőrrák kialakulásának.


Tengervíz: hatóanyagforrás a feszes bőrért


A tengervíz ásványi anyagai – mint például a nátrium, a magnézium, a kálium, a jód, a bróm vagy a mangán – hasonló összetételben föllelhetők a vérünkben is. Ezeket a hatóanyagokat a bőrön keresztül veszi föl a szervezetünk, és tapasztalhatjuk, milyen jótékonyan hatnak vérkeringésünkre, s hatásukra mennyivel feszesebb a bőrünk. A tengerparti fürdőzésnél soha nem árt egy kis bőrradírozás a finom parti homok segítségével. Körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be a nedves testünket, a durvább bőrfelületeket a könyöknél, a térdnél, a sarkaknál erőteljesebb masszírozást végezhetünk.


Méregtelenítő algakoktél


Igazi csodaszereket jelentenek a bőrnek a különféle algák. Nevezhetjük őket szépségkoktéloknak is. Vitaminokból, aminosavakból, ásványi anyagokból és nyomelemekből tevődnek össze. A tengerfenék értékes “zöldségei” kiválóan hatnak a bőr zsíranyagcseréjére, a nyirokrendszerre és a vérkeringésre. Méregtelenítik a szervezetet és eltávolítják a salakanyagokat. Az algákat itthon a fürdővízhez is hozzá lehet adni, és testpakolásként is alkalmazhatók. Gazdag kincsestárat kínál tehát a természet a megszépüléshez, a testi és lelki megújhodáshoz. Használjuk ezeket a csodálatos erőforrásokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top