nlc.hu
Aktuális
Szenvedélyes játékos vagyok

Szenvedélyes játékos vagyok

Sportos, egyszerû, borzas, rövid haj, farmer, tornacipõ. Ám, ha jobban megnézem, fölfedezek rajta egy kis nõi csalanfintaságot: szálkásra festette a szempilláját. Így már kibújik belõle a játékos clown, az a csillagszemû, síró-nevetõ kis manó, aki nyolcévesen épp a Szentivánéji álomba csöppent, mint vöröshangya.





– Íme a bizonyíték, ha megfeszülünk sem mehetünk másfelé, mint amerre a sorsunk terelget bennünket.

– Olyannyira, hogy meg sem fordult a fejemben a színésznőség. Kirakatrendezőnek készültem. És mit tesz a sors, huszonöt évvel később ugyanott, az Erkel Színházban játszottam az Olivér című musical Nancyjét. Sok ilyen különös metszéspont található az életemben.


– Nyilván abban is benne lehet a sors keze, hogy életed párja, Bagó Bertalan, a zalaegerszegi színház főrendezője.


– Nem tudom, mi lett volna, ha már az első találkozáskor egymásba habarodunk. Egy őrületes, viharos, mindent fölemésztő szerelem, amelynek fél év után vége. El kellett telni tíz évnek egymás nélkül, hogy felismerjük a másikban az igazit. Meg kellett érdemelnünk egymást. Így lett nyilvánvaló, hogy ő meg én egymásnak vagyunk teremtve.






– Mivel fogott meg tíz év múltán?

– Azzal, hogy 190 centi magas, barna, göndör a haja, barna a szeme, gyönyörű a mosolya. Kisüt a nap, ha meglátom. Mint nőre így hatott, a szívemre, a lelkemre pedig úgy, hogy megnéztem az egyik rendezését. Rögtön tudtam, hogy elvesztem. Miután többnyire jók a megérzéseim, ez is bejött. Nekem az elsődleges jegyem a Halak, az övé Skorpió. Két vizes jegy. Az aszcendensem Ikrek, az övé Mérleg. Két levegős jegy. Ez is remekül működik együtt. A kínai horoszkóp szerint én vagyok a Sárkány, ő a Tigris. A lehető legjobb párosítás.






– A csillagok áldásukat adták rátok. Mióta vagytok együtt?

– Nyolcadik éve, és a dolog egyre jobb. Azzal együtt, hogy a páromat Zalaegerszeghez köti a hivatása. Nagy Feró is megmondta már: “sokkal jobb úgy szeretned, ha vágyol utána”. Egyetértek.


– Mi volt a legnagyobb erőpróbátok?






– Először mindjárt az összekovácsolódás. Az egy dolog, hogy az ember imádja a párját. Kérdés, hogyan tud vele élni? Miként tud vele több lenni, mint egyedül, a szürke hétköznapokon is, hogy ezzel a banális képlettel éljek. A sors többször is próbára tett bennünket. Kezdve azzal, hogy végre találtunk egy minden tekintetben – árban is – elfogadható kertes házat, amely gyakorlatilag használhatatlan volt, tehát alapos felújításra szorult. Ez mindig konfliktusokkal szokott járni. Kérdeztél arról a nagy csapásról is, ami tavaly szeptemberben ért bennünket. Erről azonban nem akarok többet mondani. A lényeg az, hogy nem gyengítette, hanem erősítette a szövetségünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top