Aktuális

Viszlát, búskomorság!

Azért, mert kint eluralkodott hideg és a szürkeség, nem kell, hogy mi is mindent sötéten lássunk! Tegyük fel a rózsaszín szemüveget, ne hagyjuk, hogy a téli búskomorság leverjen minket a lábunkról! Íme, a legjobb szépségtippek és kényeztetõk hideg és mélabú ellen.

Semmi kedvünk kibújni a takaró alól, inkább alámerülnénk egy hónapokig tartó, puha, meleg téli álomba? Sajnos, nem születtünk medvének, így két lehetőség közül választhatunk: 1. még az időjárásnál is mélabúsabbak leszünk, 2. vagy felvesszük a harcot a téli levertség ellen, és bevetjük a leghatásosabb fegyvereket.

Szivacsmasszázs – álomszuszékok, ébresztő!





Élénkítő, kávémentes alternatíva a radírozó, körkörös masszázs, mely beindítja a vérkeringést, és életkedvre hangol. Fogjunk lufaszivacsot, és a fejünk búbjától a lábujjakig dörzsöljük le magunkat! Körkörös mozdulatokkal, a bal lábnál kezdjük, lassan haladjunk a szív irányába! A nyakat és a dekoltázst különösen lágyan masszírozzuk, hiszen itt a bőr nagyon érzékeny! Legalább öt percig végezzük a masszázst, amíg bőrünk kipirosodik, és az egész testünk finoman bizsereg. Kellemes mellékhatás: a vérkeringést is elősegítő masszázs méregteleníti a szervezetet, és rózsássá, feszessé teszi a bőrt.


Energiapontok – nyomkodjuk, simogassuk!





A hagyományos, távol-keleti technikák nem igényelnek nagy befektetést, de hatásuk csodálatos! Arcfrissítés: rögtön felkelés után dörzsöljük össze a tenyerünket, hogy jól felmelegedjenek, majd helyezzük az arcunkra! Az ujjaink érintsék a hajtöveket! Finom mozdulatokkal nyomkodjuk végig az ujjainknál lévő pontokat! Azonnal felélénkülünk.


Légzőgyakorlatok: nyitott ablaknál, szélesre tárt karokkal tízszer lélegezzünk mélyeket! Képzeljük el, hogy az új nap ereje feltankolja testünket!


 
Napközbeni felfrissülés: ha úgy érezzük, hogy energiánk kezd elhagyni, akkor a körömágynál lévő pontokat nyomkodjuk végig mind a tíz ujjunkon! Ezzel a test meridiánvonalait – az energia áramlásának útját – tesszük szabaddá.


Megfázás elleni tipp: a levegő teli van támadásra leső vírusokkal. Ne adjunk esélyt nekik, hanem napközben többször nyomkodjuk meg a melléküreg-pontjainkat, melyek a nagylábujjat kivéve a többi lábujjbegyben találhatók.


Színek – kényeztetik a bőrt és a lelket

A fény közvetlenül a hormonokra meg az anyagcserére hat. Különösen a sötét évszakokban lehet hatásos a fényterápia. A téli búskomorság elleni színek: frissítő narancs és nyugtató lila. A színek a bőrt is megszépítik, a különböző színes maszkok, aromaolajok meg a fényterápia segítségével könnyen leküzdhetők a téli problémák. Arcunk gyakran fáradt, megereszkedett, kiszáradt, és hiányzik belőle az életteli energia, így a ráncok jól láthatóvá válnak. A maszkok hidratálják a bőrt, energiával töltik fel, és feszesítik. Hetente kétszer-háromszor használjuk ezeket!

További energiatipp: vegyünk részt színterápián! A különböző reflexpontokra spriccelő fény erősíti az immunrendszert, és bőrünket is ellenállóvá teszi.





Aromák – illatozó fürdők

Este átfagyva s kimerülve érkezünk haza, itt az idő, hogy egy forró fürdő átmelegítse testünket és lelkünket. Tegyünk aromaolajat a fürdővízhez, hangulatunk azonnal fényesebb lesz. Az éterikus olajok a bőrön keresztül jutnak el a vérbe, relaxálnak, és vitalizálnak. Jobban fogunk aludni, kiegyensúlyozottabbakká válunk, hangulatunkon eluralkodik a vidámság, a könnyedség. Élénkít az eukaliptusz, a muskátli, a rozmaring és a bergamott, megnyugtat a kamilla, a levendula, és az ilang-ilang.

Extra tipp: fürdés után burkolóddzunk be egy előmelegített köntösbe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top