Aktuális

Intimtornával a jobb szexért

Hallottak már a nõk csodafegyverérõl? Úgy hívják: intimtorna. Jótékony hatásáról szó esett már a nemünket sújtó ezernyi baj – a vizeletvesztés, a szél- és széklettartási nehézségek, az aranyér – kapcsán. Arról azonban még nem írtunk, hogy milyen hatékonyan képes felvirágoztatni szexuális életünket.




Levelek százai érkeznek szerkesztőségünkbe, amelyekben a nők arról panaszkodnak, hogy örömtelen a szexuális életük. Maguk sem értik, mi történhetett, hiszen eleinte a partnerükkel együtt élvezték a szeretkezéseket. Legtöbbjüknél még azt sem lehet mondani, hogy az érzelmeik kihűltek volna. Akkor mi lehet a baj? Erről kérdeztem Kriston Andrea egészségtanárt, az intimtorna módszerének kidolgozóját.

– Bizony könnyen lehet, hogy az örömtelenségért a gyenge altesti izmok felelősek. Hüvelyi orgazmust például csak azok a nők képesek megélni, akiknek a hüvelye feszes. Ez persze, nem azt jelenti, hogy másképpen nem lehet orgazmust elérni, de tudnunk kell, hogy csak ez a fajta kielégülés oltja ki egész testünkben a feszültséget. Azokban a nőkben, akik ezt képtelenek megélni, felgyülemlik az elégedetlenség.


– Miért olyan nehéz ráébredni erre a nyilvánvaló okra?
– Egyrészt nem ismerjük a testünket. Nem is csoda, hiszen soha, senkitől nem hallottunk még altesti izmainkról. Másrészt a hüvely meglehetősen érzéketlen. Kivéve a G pontot, és a méhszájat, amelyekben rengeteg idegvégződés található. Miután nem érzékeljük ezeknek a szöveteknek a feszességét, erejét, nem is vesszük észre, ha veszítenek fiatalságukból. Nem biztos azonban, hogy csak a hüvely izmainak gyengesége játszik szerepet a kudarcban. A szél- és vizelettartási nehézségek vagy az aranyér, amelyek a húgycső és a végbél gyengeségét jelzik, legalább ennyire gátjai lehetnek a felhőtlen szexualitásnak. Képzeljük el, milyen önbizalommal mehet bele szexuális játékokba, például orális szexbe egy nő, aki folyton attól retteg, hogy a partnere megérzi az altest kipárolgását, vagy meghallja a hüvely “szellentéseit”.






– Elvárható egyáltalán egy nőtől, akinek a szülőágyon tízszeres méretűre tágult a hüvelye, hogy ugyanazt produkálja az ágyban, mint annak előtte?

– Felelősek vagyunk a testünkért. Fel kell készülnünk a várandóságra, majd a szülésre, és utána igenis helyre kell hoznunk az altesti izmainkat, és gondoskodnunk kell további karbantartásukról is! Hosszú távon nem járható út, hogy partnerünknek folyton a szülésünkre hivatkozunk, vagy mindketten “bölcsen” hallgatunk a problémáról. A minőségi szexualitás örömforrás, amelyre szükség van.


– A szülésen kívül mi okozhatja még rejtett izmaink gyengülését?




– Vannak alkati adottságok, amelyek erre különösen hajlamosítanak. Ilyen a gyenge kötőszövet. Akinek ilyen a teste, azok mindenhol tapasztalják a tüneteket: ráncosodó arcbőr, striák, visszértágulatok, cellulitisz. Az altesti izomcsoport sem kivétel. De nem is kell hozzá gyenge kötőszövet, hogy a hüvely idővel elgyengüljön. A medencealap az egyetlen vízszintes izomlemez a testünkben, amelyre óriási teher nehezedik, ráadásul az életvezetésünk sem segít hozzá, hogy védjük. Sokat ülünk, terheket cipelünk, stresszes életmódot folytatunk, egészében véve nagyon férfiasan élünk. Tudomásul kellene vennünk, hogy a nők sokkal sérülékenyebbek, mint az erősebbik nem. De az a legnagyobb baj, hogy az altesti izmainkat nem trenírozzuk! Így elkerülhetetlenül elgyengülnek.
Intimtorna… – II. rész>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top