nlc.hu
Aktuális
Dekoltázsvarázslat – II. rész

Dekoltázsvarázslat – II. rész





Krémezzünk alaposan!

Miközben az arcunkat naponta nem is egyszer bekrémezzük, addig a dekoltázsunkra alig-alig jut a kencéből. Pedig ebben a zónában a bőr különösen kényes, finom, ezért megkülönböztetett védelemre szorul. Itt ugyanis nincs olyan mennyiségű zsírszövet, mint a testünk más részein, és ha nem ápoljuk megfelelően, annak hamar káros következményei lehetnek. Intenzív gondoskodásra van szüksége: mégpedig nem egyszerű testápolóval, hanem speciális dekoltázskrémekkel, melyek ásványi anyagokat, vitaminokat és növényi kivonatokat tartalmaznak. A szójakivonat és a növényi hormonok például a kötőszövet mélyebb rétegeiben lévő kollagén rostok felélénkítését szolgálják, ettől ismét rugalmasabbá válik a bőr, és az esteleges éjszakai lenyomatok is hamarabb eltűnnek a felszínről. Az E-vitamin mögött alapfontosságú zsírsavak rejtőznek, melyek szintén a bőrállomány javításáért felelnek: növelik az ellenálló képességét, és bársonyossá változtatják azt. Az évek múlásával elfáradt hámréteg sejtanyagcseréjét pedig zöld teával, illetve hamamelisszel élénkíthetjük. Hatására a sápadt, tompán fénylő bőr is visszanyeri ragyogását.

Különleges alkalmak előtt – mint például a báli készülődés időszakában – vastagon kenjük be a kényes testrészt ápoló krémekkel! A krém egy részét gyengéden masszírozzuk be a bőrbe, majd fedjük le a dekoltázsunkat fóliával, és hagyjunk időt, hogy a többi hatóanyagot is felszippantsa a bőrünk!


Csalóka fények

Extra trükk: A dekoltázsunkra kenjünk csillogó testápolót! Ahogy a parányi csillámokon játszik a fény, eltűnnek az apró egyenetlenségek, pigment-problémák, és egyöntetűen ragyogóvá válik a bőr.


Tipp

A kényeztetés mellett egyéb eszközöket is igénybe vehetünk a szép dekoltázs eléréséhez. Ilyen például a push up melltartó, melyet először közel tíz évvel ezelőtt, 1994-ben hoztak forgalomba Amerikában, és – lám-lám, milyenek vagyunk, mindenki nagyobbat szeretne – rögtön óriási tetszést aratott világszerte. Azóta is a nők kedvence, hiszen a melltartóba rejtett kis párnácskák felnyomják a kebleket, és így gyönyörű dekoltázst kölcsönöznek a fehérnemű viselőjének. Az elmúlt időszakban korszerűsítették a mellemelő kis betéteket. Különböző anyagokkal töltik meg, hogy a push up melltartók kényelmesebbek és praktikusabbak legyenek. A víz-olaj keverékkel dúsított változatok még a fürdőruhákba is betehetőek, hogy az uszodákban is pompás domborulatokkal büszkélkedhessünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top