Aktuális

Címlaptörténet: Nicole Kidman – II. rész







Még válás előtt Cruise- zal és örökbefogadott gyerekükkel
Tíz év házasság

Hollywood meghódítása elkezdődött. Megkapta a női főszerepet, partnere lehetett a férfinak, annak ellenére, hogy majdnem egy fejjel magasabb volt nála. Ismeretségükből barátság, majd szerelem lett, s miután Cruise elvált korábbi feleségétől, Mimi Rogers színésznőtől, megkérte Nicole kezét. 1990-ben házasodtak össze, és két gyermeket (Izabella Jane-t és Connor Anthonyt) fogadtak örökbe.
Ausztráliában már bizonyított, ám Amerikában még mindig sokan terjesztették róla, hogy a férjének köszönheti karrierjét. 1995-ben azonban, a Majd megdöglik érte című filmbeli alakításával elnyerte élete első Golden Globe-díját. Sorra jöttek a nagy filmek: a Mindörökké Batman, az Egy hölgy arcképe, a The Peacemaker és az Átkozott boszorkák. Az Egy hölgy arcképe olaszországi forgatásakor beleszeretett az olasz nyelvbe, és azóta is rendszeresen olaszórákra jár. Nagy szerelme lett Itália, kedvence az olasz konyha, és barátait gyakran látja vendégül otthonában egy paradicsomos-bazsalikomos spagettire. A The Peacemakerben George Clooney volt a partnere, és Nicole neki is megmutatta, hogy szereti a kockázatokat. “Amikor a filmben az üldözőink elől menekülve autóztunk, és én nem vezettem valami gyorsan, Nicole rám kiáltott: Nyomd tövig a gázt, ne sajnáld!” – mesélte a forgatásról Clooney.

Nicole férje oldalán játszott Stanley Kubrick utolsó filmjében, a Tágra zárt szemekben, amelyben egy házaspár szembesül kilenc éve tartó kapcsolatának első komoly válságával. Az élet nem sokkal később mintha lemásolta volna ezt a helyzetet. Cruise-ék 2000 karácsonyán ünnepelték házasságuk tizedik évfordulóját. “Nagyon romantikus este volt, végig a kedvenc dalaik szóltak” – mondta egy közeli ismerősük. El is hittük, hiszen 1990 óta egyfolytában a pár boldogságáról cikkezett a világsajtó. Ám alig egy hónappal a tízéves évforduló után, 2001. februárjában már másról szóltak a hírek: kiderült, házasságuknak vége, s még azon a nyáron kimondták a válást. Kapcsolatuk megromlásához állítólag részben az vezetett, hogy a színésznő egyre nehezebben viselte Cruise kötődését a szcientológiai egyházhoz. A gyerekek Nicole-nál maradtak, de bármikor találkozhatnak apjukkal.








A Moulin Rouge-ban partnerével Ewan McGregorral
Sikeres színésznő – egyedülálló anya


Házassága ugyan zátonyra futott, ám családja és barátai segítségével túljutott a nehézségeken, és újult erővel kezdett a karrierjére koncentrálni. Az azóta készült filmekben felszabadultabbnak látszik, mint valaha, sokan fogadtak volna arra, hogy a Moulin Rouge sejtelmes, szeretnivaló táncosnőjének, Satine-nek megformálásáért 2002-ben elnyeri az Oscart, ám mégsem sikerült. A film betétdalát – Frank Sinatra Somethin’ Stupid című számát – Robbie Williams-szel énekelte, s ez a bulvársajtó számára igazi szenzáció volt. Azt találgatták, vajon szövődött-e románc az énekes és a színésznő között – ám a jelek szerint kapcsolatuk mindössze a munkára korlátozódott. Most pedig itt Az órák. Állítja: a válást követő érzelmi állapota segítségére volt abban, hogy Virginia Woolf szerepét minél hitelesebben alakítsa. Bebizonyította, hogy erős és tehetséges, akinek nincs szüksége nagynevű partnerre ahhoz, hogy sikereket érjen el.

Bár a válása után hírbe hozták néhány kollégájával (többek közt Judd Law-val, George Clooney-val, Russell Crowe-val), az ünnepelt színésznő egyelőre társ nélkül, egyedülálló anyaként éli az életét.
Nagy haraggal vált el Tom Cruise-tól, aki később Penélope Cruz oldalán vigasztalódott, ám mostanában mintha újra közelednének egymás felé. Állítólag naponta beszélnek telefonon, talán már nem csak a gyerekekről. Amikor nemrégiben egy újságíró magánélete alakulásáról érdeklődött, Nicole titokzatosan ennyit felelt: “Még nem készültem fel egy új szerelemre!”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top