nlc.hu
Aktuális
Ér a nevem!

Ér a nevem!

Aki bújt, aki nem - elkezdem. Játsszunk! Játsszunk el a gondolattal, vajon elegendõ helyet biztosítunk-e felnõtt életünkben a játéknak, vagy botor módon azt hisszük, ez csak afféle gyerek-dolog, múlandó, kinõhetõ.

Dehogy az! Ki ne nőjék, az istenért!  Inkább nézzenek körül, és keressenek gyorsan játékostársakat maguk köré. Ne feledjék: tényleg a részvétel a fontos.

Már mindenki javában menetel a táblán, de még nem sikerült hatost dobni? Már megint elnézte a futárt, és búcsút kellett venni tőle? Hát nincs egy nyamvadt jolly sem ebben a pakliban?!… Madonnát kellene elmutogatnia, de nem jut eszébe semmi? Ne folytassuk, hiszen ahány játék, annyi történet. Ez a legjobb az egészben!






Játék a betűkkel

Hétfő este hét óra. Pontosabban háromnegyed hét. A legelszántabb játékosok ekkor már gyülekeznek az Új Randevúban, hogy a heti Scrabble partin részt vehessenek. A Scrabble, aki nem tudná, olyan táblás játék, ahol betűkből kell szavakat kirakni, és minden betűnek, sőt a betűk helyének is pontértéke van.

– A Merlin Színházban indultak el a játék klubok, Jordán Tamás kezdeményezte őket, – meséli Keszthelyi Melinda, “játékvezető”, aki csak akkor árulja el, hogy Scrabble-ban országos bajnok, amikor elköszönök tőle. – Itt nálunk egy-egy asztal alkot egy csapatot, és mindig a legértékesebb szót tesszük ki a nagy közös táblára. Vannak igazi megszállottak, akik sohasem hiányoznak, és azok is jönnek rendszeresen, akik talán még sohasem győztek. Ebben a játékban egyébként az is jó, hogy sokat lehet fejlődni benne.

Mariska, Gabi, Jutka és Karcsi saját bevallása szerint nem tartozik az örök győztesek közé (százharmincszor játszottak már együtt, és csak két győzelmet könyvelhetnek el), mégis itt vannak minden héten. Amikor azt kérdezem, lehet-e nagyokat nevetni játék közben, azt felelik, rengeteget, főleg azokon a szavakon, amelyek végül nem kerülnek fel a táblára. Fontos, hogy csak a Magyar Értelmező Szótárban található kifejezések fogadhatóak el, éppen ezért a játékosok megkértek, hogy tolmácsoljam igényüket, mely szerint újra kellene már írni azt a szótárt…

– Az emberek éhesek a közös játékra – jelenti ki Melinda, aki a PIQ Dama Stúdió munkatársaként rendszeresen szervez konferenciákra, céges összejövetelekre különböző játékokat.

– Ezeknek nem csapatépítés, hanem kikapcsolódás a céljuk. Először kicsit visszahúzódnak az emberek, meg is riadnak, aztán jó látni, ahogy elhagyják a gátlásaikat. Most olyan rendezvényre megyünk, ahol hatvan informatikussal kell játszani valamit, kíváncsi vagyok, hogyan sikerül.

Ér a nevem! – II. rész>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top