nlc.hu
Aktuális
A csoda neve: víz

A csoda neve: víz

A világ keletkezésének hajnalán, amikor Aphrodité kilépett a tenger vizébõl, könnyû léptei nyomán kisarjadt a fû, illatos virágok bújtak elõ, szépsége elhomályosította a Nap fényét. Tökéletességének titka a vízben rejlett, amely az emberi test hetven százalékát képezi.




A bőr vér- és oxigénellátása a nyári hónapokban ugyan jobb, de a kinti forróság meg a légkondicionáló hűvös levegőjének váltakozása miatt nagyon gyorsan kiszáradhat. Ha hiányzik belőle a nedvesség, akkor elveszíti üdeségét, szárazzá válik, és az ősz beköszöntével hirtelen új ráncocskákat fedezhetünk fel arcunkon. A megoldást az extra nedvességet bőrbe juttató krémek, zselék, ajakápolók és házilagos szépségreceptek jelentik. Ezek már nemcsak a bőr szomját oltják, hanem hatással vannak “nedvességsorompójának” működésére is. Így bőrünk csak annyi vizet párologtat el, amennyivel még nem veszélyezteti puhaságát, feszességét.

A tenger ereje

A tengervíz azért bír rendkívüli szépítő erővel, mert a nagy kékség nyomelem-összetétele hasonló az emberi vérplazmáéhoz, tehát megvan benne mindaz, amitől szépek és egészségesek lehetünk. A tengerisó-, alga-, hínár- és plankton-kivonatokat tartalmazó krémek, radírok erősítik a bőr kötőszövetét, serkentik az anyagcseréjét, és tisztítják a pórusokat.

A tengeri só nemcsak nyomelemekben, ásványi anyagokban, hanem jód- és brómvegyületekben is igen gazdag. Hatására felgyorsul a szövetek méregtelenítése, a tápanyagok jobban felszívódnak, szabályozzák a szövetek pH-értékét, és a bőr hosszú időn keresztül hidratált marad.

Extra tipp
– Eredeti tengervizet készíthetünk otthon, ha betartjuk a hígítási arányokat: 1,5 liter vízhez 50 gramm tengerisó-kristályt adjunk!

– Aki nem akar a kádban lubickolni, az mártson egy trikót tengervízbe, csavarja ki, vegye fel, húzzon magára köntöst, és harminc percig várjon, amíg a szépítő, gyógyító tengeri hatóanyagok felszívódnak.


Gyógyító források


A források kristálytiszta vizével dúsított kozmetikumok gyógyító hatást is kifejtenek. Kíméletes bánnak és gyógyítják a legérzékenyebb, allergiára hajlamos, feszülő, viszkető, hámló bőrt. Miközben hűsítik és nyugtatják, speciális tápanyagokkal is ellátják. Ezzel megakadályozzák a viszketés, az irritáció kialakulását, segítik a ceramidok termelődését, ezáltal javul a bőr külső rétegének állaga.

Extra tipp
– Kényeztessük hetente egyszer a bőrt hidromaszkkal! A maszk felvitele előtt fújjunk a bőrünkre ásványvíz-permetet. Az extra hidratálás és a gyógyító forrásvíz kisimítja a szomjas bőrt, és felszámolja az érett bőr smirgliszerű hatását is. A maszk még hatásosabb, ha trópusi klímát teremtünk a fürdőszobában: becsukjuk az ajtót, és forró vizet engedünk, amelynek gőze felpuhítja a bőrt, megnyitja a pórusokat.


Hidratálás délután





A legújabb kozmetikai kutatások szerint bőrünk nedvességháztartásának egyensúlya tizenhárom és tizennégy óra között borul fel. Ekkor vagyunk ugyanis a nap mélypontján. Ilyenkor jó, ha hidratáló zselével felfrissítjük a szemkörnyékét, nedvességsprayt fújunk a bőrünkre, elkortyolunk két pohár ásványvizet, amitől gyorsan felfrissülünk.
Ez az időszak kiváló a nedvességet adó maszkok felkenésére is!
A csoda neve: víz – II. rész>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top