Aktuális

Állj meg, állj meg, Mókuskerék!

Nektek van hobbitok? Most bizonyára legyintetek: ugyan, erre nekem nincs idõm! Kétségtelen, hogy egyszerûbb bekapcsolni a tévét, mint kártyázni a barátnõkkel, vagy fûszernövényeket gondozni, vagy hetente megtanulni egy új verset. Következzék három sikeres, ám elfoglalt nõ, akik elmondják, hogy miért jó, ha van hobbink.

Három sikeres, ám nagyon elfoglalt nőt mutatunk be Nektek, akik saját bőrükön tapasztalták, mennyit ér, ha helyet adnak életükben a tartalmas kikapcsolódásnak.








Csíkné dr. Kovács Klára
Menedzser hímzőrámával

Csíkné dr. Kovács Klára a közgazdasági egyetem elvégzése után különböző vállalatoknál tanulta ki az üzleti élet titkait. A múlt év őszéig egy multinacionális cég kereskedelmi igazgatójaként dolgozott, ám amikor úgy érezte, ez a munka már nem tartogat számára új kihívásokat, váltott. Jelenleg egy brit-magyar tanácsadó cég társtulajdonosa. Vérbeli üzletasszony – kreatív, magabiztos és lehengerlő. Ennek ellenére, szabadidejében nem golfozni jár, és nem is sétálgat pohárral a kezében unalmas partikon. Esténként, hétvégenként – ha van fél órája – hímez, akárcsak Csipkerózsika tenné a 21. században. De ha ő szúrná meg az ujját egy elátkozott tűvel, száz év helyett, maximum tíz perc alvást engedélyezne magának és udvartartásának.

– Úgy látom, hogy a szellemi munkát végzők, vagy mások, akik ugyancsak nem látják a kétkezi munka gyümölcsét, hiányolják az életükből az alkotást, a produktumot, a kézzel fogható művet, amit jó érzéssel letehetnek az asztalra – kezdi Klára. – Másrészt tudom, hogy egy nőnek folyamatosan kell a visszaigazolás, a dicséret, hogy képes legyen jól teljesíteni. Ezt nem biztos, hogy megkapja a főnökeitől, és – sajnos – otthon sem veregetik meg túl sűrűn a vállunkat egy-egy




finom vacsoráért. De ha valakinek van egy jó hobbija, az kiteljesíti az egyéniségét, és örömöt, sikerélményt is ad. Ehhez persze kell egy partner, aki leveszi a vállunkról a családi teendők egy részét. De nem csak akarnunk kell az esélyt a teljes életre – meg is kell teremtenünk azt önmagunk számára. Ha egy nő tudja, hogy mire van szüksége a feltöltődéshez, ápolnia kell az álmait, nem feladni!

– Én akkor kezdtem hímezni, amikor a nagyobbik lányom megszületett. Kimentünk a játszótérre, ő aludt a babakocsiban, én meg unatkoztam. Egy könyvbe belemélyedni lehetetlen a gyerekzsivajban. A Nők Lapjában találtam először egy keresztszemes mintát, megtetszett. Vettem anyagot, cérnát és elkezdtem varrni, ami hihetetlen örömet adott és ad ma is. Először terítőket, párnákat varrtam, most inkább képeket készítek. Gyűjtöm a külföldi, hímzéssel foglalkozó magazinokat is, ezt a mesterséget a világon mindenütt művelik. Angliában például megszállottan hímeznek még a férfiak is! Rám ez annyira nem jellemző, bár eléggé termékeny vagyok, mert akkor csinálom, amikor gondolkodnom kell, és nem áll le az agyam otthon sem. Nekem a hímzés rengeteget segít fontos döntések előtt, és a karácsonyi ajándékokra sincs gond, csak ajánlani tudom!






 


 


 


 



 


 


Állj meg, állj meg, Mókuskerék! – II. rész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top