Aktuális

Facér a Télapó?

Az már a vég, ha valaki beleesik a Mikulásba? Hát, Paár Petra megtette. Egy igazi, deres hajú, hosszú szakállú Disney-változatba zúgott bele. Céges parti, csokihegyek, virgács.





Gyermekded ismerősök, keresztgyerekek és kiskorú unokatesók számára szereztem be éppen némi csizmábavalót, amikor belebotlottam egy valódi Mikulásba. Szőke fürtös gyerkőcökkel üldögélt egy – műhóval sűrűn megszórt – szánon, és látszólag nagyon jól érezte magát. Olyan kedvesen hallgatta az apróságok sugdolózását, lelkesen jegyzetelte az ajándéklistákat! Nosztalgikus hangulat vett erőt rajtam. Egyre hangosabban sóhajtozva állhattam ott bambán, mert egyszer csak rám mutatott a Mikulás.

– Te következel, gyere ide mellém, és meséld el, mit szeretnél karácsonyra! – Döbbentem néztem körül, de mivel már alig lézengtek a bevásárlóközpontban, a hívás kétségtelenül nekem szólt. Bizonytalan léptekkel odasomfordáltam.

– Kicsit ugyan idősebb vagy, mint a kuncsaftjaim általában, de olyan vágyakozva néztél rám, hogy úgy éreztem, neked valami nagy kívánság rejlik a szíved mélyén! – mondta, és huncutul rám mosolygott.

– Öööö, Mikulás, izé.

– Lazíts, nekem minden titkodat elárulhatod.

– Egy párt szeretnék karácsonyra – nyögtem ki.

– Aha, ez komoly dolog, nem biztos, hogy van raktáron, de mindent el fogok követni az érdekedben. Most menj haza, fényesítsd ki a csizmád, és higgy a csodákban, nem fogsz csalódni! – súgta a fülembe, majd biztatóan megszorította a kezem. Kábulatban álltam fel, megsimogattam a rénszarvasok fejét, és letámolyogtam a metróba. Hihetetlen, milyen rendes ez a Mikulás! Vagy csak úgy értette, hogy az tényleg csoda lesz, amikor én párt találok? Jaj, nincs egy e-mail cím, ahol ennek utánanézhetnék? Vajon a kölyköket is ilyen kétértelmű szöveggel szédíti?

Másnap – céges mikulásparti: kollégák gyerekei, őrjöngés, csokihegyek, fizetett Télapó. Hú, de ismerős ez az őszszakállú, csak nem a tegnapi ígérgetős barátom? A műsor után óvatosan az öltözőbe settenkedtem, épp a piros jelmezét vette le, amikor megszólítottam:

– Meddig kell várnom a csodapáromra, kedves beavatott? Meghökkenve fordult felém. Uh, milyen jóképű, fiatal apó, nem túl rég lehet a szakmában.
– Szia, te plázaszellem, ma itt kísértesz?
– Ne beszélje félre, Mikulás! Utánanéztél a raktári pasi-állománynak?
– Persze, akadt is egy neked való. Csak ajánlani tudom! – és átnyújtotta a névjegykártyáját. Közben beslisszolt egy miniszoknyás vörös krampuszlány, és kérdően nézett az én Mikimre.

– Megyünk, Laci? – csacsogta.
– Persze, elvihetünk? – kérdezte tőlem.
– Inkább majd gyere értem a repülő szánoddal – mondtam, majd lefirkantottam a számomat egy szaloncukorpapírra.
Este felhívott, randizom a Télapóval! Remélem, a krampuszt otthon hagyja…

Ötletek céges mikuláspartira

1. Ha közelebbi kapcsolatra vágysz a Mikulással, öltözz pirosba a buli alkalmával, de tartózkodj a fehér bajusztól. Ajánlkozz krampusznak, segíts a szaloncukrok osztogatásában, majd az ajándékozás végén kedveskedj egy itallal a Télapónak.

2. Ha egyik kollégádhoz szeretnél közelebb kerülni, arra is itt a remek alkalom. Ülj mellé a bulin, válaszd őt párnak a játékok alkalmával, de ne légy tolakodó – legyen ez mind a “véletlen” műve.

3. Egy ilyen rendezvényen mindenki lazább, mint a munkás hétköznapokon, így sokaknak eszébe jut, hogy főnöküket némi fizetésemelés reményében – egy-két pohár ital után – megkörnyékezzék. Ezt semmiképp nem ajánljuk, mivel a főnök egy szabad estén nem akar a munkáról beszélni, új oldalukról szeretné megismerni a beosztottait, szórakozni vágyik. Jó pontokat viszont szerezhetsz: találékonyságoddal, gyors észjárásoddal villoghatsz a társasjátékok, a párbeszédek során.

4. Apropó, ital! Emlékezz Bridget Jones (le)bőgésére: erősen illuminált állapotban próbált meg – zenei kíséret nélkül – Mariah Carey-dalokat énekelni, nem nagy sikerrel. Lehet, hogy ott éppen remekül érzed magad tíz tequilával a gyomrodban, de ha nem bírod az italt, másnap kínos irodai pillanatokat szerezhetsz magadnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top