Aktuális

Modern betlehemes

A biztonsági öveket kérjük becsatolni, néhány perc múlva landolás, az idõutazás véget ért. A betlehemi járat engedélyt kér a leszállásra, Ferihegy megadja, miért ne adná. Kisjuhocska mondja, biztos, itt lakik a Jézuskrisztus.




Korunk Máriái kétezer év múltán éppolyan boldogságos kismamák, csak kórház volt a jászol, s az orvosok mellett József, a kispapa is ott téblábolt körülöttük, vajúdásuk szent helyén, hogy lássa, a jövevény, aki őket választotta megérkezett.

Az érkezési oldalon nagy a tolongás… Vakuk villannak, kamerák forognak, mikrofont nyomnak a Máriák orra elé: Könnyű szülés volt? –kérdik. – Nem félti a karrierjét? Milyen gyerekkori karácsonyokra emlékszik? S akkor Onyutha Judit emlékezetében színes képek kavarognak gyermekkori karácsonyokról Ugandában. Mesélné, milyen vidám örömünnep volt, a felnőttek fürdőruhában díszítették a fenyőfát. De csak annyit mond, kamaszként, Németországban ismerte meg a hagyományos karácsonyi ünnepeket és Magyarországon idén lesz az első, amit már ő celebrál férjével a kis Anna Barbarának, aki épp akkor lesz egy éves. A légies modell, Király Éva Szegeden élt, s mint minden kicsi sokáig hitte, később akarta hinni, a Jézuska hozza az ajándékokat. Mondaná, Blanka még csak fél éves lesz karácsonykor, igazából ő az ajándék.

Arról is mesélne, hogy rendező férjével az Első generáció című televíziós sorozat forgatásakor ismerték meg egymást, amelyben modellt alakított, de már a karrierről kérdezik, hát megadóan válaszol. Még csak 27 éves, de már 10 évet tudhat maga mögött, újat nem tudott nyújtani a divatszakma, így nagyon szeretett volna belekóstolni az anyai létbe. A pocakjában ugyan sokáig Milánnak hívták Blankát, mert férjének van már egy 14 éves nagylánya, de ahogy teltek a hónapok meggondolta magát, lányos apa ő, nem bánja, ha újra kislánya születik. Éva járt Blankával jógázni, elment baba- mama kapcsolatanalízisre is, így a kicsi jól érezte magát, két héttel később érkezett, mint várták és mindenféle komplikáció nélkül néhány óra leforgása alatt meg is született.

Nem így a kis Anna, akit most csak mosolyogni látunk, göndör fürtjeivel olyan, mint egy puttó csokibarnán. Mert időközben Judit egy másik mikrofonba mondja: nagyon akartak babát. Pilóta férjével – akit a Malév-nál ismert meg, ahol, mint stewardess dolgozott – már egyfolytában a babakocsikat bújták. Hamar, már 17 hetes terhesen tudták, lányuk lesz, de Judit folyamatosan dolgozott a televízióban, a stressz pedig nem tesz jót a babának, így Anna két héttel korábban, aprócska termettel jött a világra. Azt már nem is meséli el a kamerák előtt, hogy császárral szült, így férje nem is lehetett együtt vele a nagy pillanatban. Talán azért történt így, pörgeti vissza az eseményeket, mert félt a szüléstől, s nem töltött elég időt lélekben a picivel.

Bár míg beszélnek, haladnak a kijárat felé, a tömeg hátrál, nem enged, a kicsik besegítenek, szinte egyszerre rázendítenek, s bánatos sírással üzenik, éhesek. Éva elnézést kér, leül az egyik sarokba, és megszoptatja Blankát, Judit Annája már cumisüvegből kapja a főzeléket. Boldogan cuppognak. Ez még jó lesz vágóképnek! A fények lassan kihunynak, a tévések szaladnak leadni az anyagot az esti híradóba, hogy mindenki dúdolhassa: Adjon Isten Máriák, Máriák…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top