Aktuális

Csak a hibáimból tudok építkezni

Bálint Antóniáról szinte mindent tudni vélek: egykor szépségkirálynõ volt, akit megfosztottak koronájától, de visszaperelte. A televízióba mint idõjós érkezett, de idén õsztõl már mûsort vezet a tv2 reggeli, Lazac címû mûsorában.





– Bocs a késésért, csak vettem egy lottószelvényt. Te játszol?

– Mikor hogy.

– Szeretnél nyerni?

– Ki ne szeretne?

– Tudom is én… Így, november vége felé mindenki azt hajtogatja, hogy ez a közel ötmilliárd már túl sok pénz, csak a baj lenne vele.

– Körülöttem jó néhány embernek jól jönne egy kis pénz. Nekiállnék osztogatni, bőven. Vennék néhány lakást – először a családomnak, persze. De van olyan barátnőm, aki még életében nem jutott el a tengerhez.

– Magadnak mit vennél?

– Egy kis házat, olyat, amilyet megálmodtam magamnak.







1973-ban, középső csoportos óvodásként
– Mert az milyen?


– Legfeljebb kétszintes, néhány helyiséggel és egy gyönyörű fürdőszobával.

– Dolgoznál is, ha nyernél?

– Biztosan. Lehet, hogy jobban ki tudnék bontakozni. Ugyanígy élném tovább az életem, csak lazábban.
 
– Sok mindent csinálsz. Nem aprózod el magad?

– Nem! Ebben az évadban például nem is játszom a Ruttkai Éva Színházban. Tanulok viszont énekelni, folytatom Pécsett a művelődésszervező szakot – a főiskola után most már egyetemi szinten –, és nem olyan rég óta dolgozom, reggelente, a Lazacban.







Közös nyaralás kedvesével Horvátországban
 – Változott valami attól, hogy főiskolai oklevelet szereztél?


– Nem. Talán más embereknek változhatott meg rólam a véleménye. A diploma még mindig “misztikus” dolog. Talán azt gondolják: ha már diplomát szerzett, csak tud már valamit… Egyébként jót tett az iskola, sok okos dolgot tanultam. És ha például valaha vezető pozícióba kerülök, milyen jó lesz, hogy van diplomám!

– Fenyeget ez a veszély?

– A kor előrehaladtával, jó esetben, az ember belekeveredhet.

– Jó vezető lennél?

– Nem tudom. Magammal szemben maximalista vagyok – mással szemben nem annyira. De hogy emberséges lennék, az biztos. Túl sok ellenpélda van előttem.

– És Te hogy bírod a főnököket?

– Szerencsére ritkán kerülök olyan helyzetbe, hogy főnök-beosztott viszony álljon elő, de rosszul viselem. Nem szeretem, ha behatárolnak vagy felügyelnek. Biztosan nem tudnék normális munkahelyen dolgozni, reggel nyolctól, este hatig.

 





1991. július 23.: Miss Hungary
– Hogy kerültél most a TV2-höz?


– Áprilisban voltam először vendég-műsorvezető a Lazacban. Akkor már pedzegették, mi lenne, ha többször is szerepelnék. Aztán szó volt róla, hogy talán nyáron, de ekkor sem állapodtunk meg konkrétan semmiben. Akkor elmentem két hónapra Amerikába, és amikor hazajöttem, felkértek, hogy vállaljam el a tévés munkát.

– Miért fontos, hogy képernyőn legyél?

– Mert ez a munkám. Tíz éve képernyőn vagyok. A kereskedelmi tévék előtt olyan helyen dolgoztam, ahol talán nem mindenki látott, csak ’97-től, amikor időjárás-jelentő lettem. Akkoriban nem is gondolták, hogy másra is képes lehetek. Most kaptam először bizalmat egy reggeli műsor vezetésére, aminek persze nagyon örülök.

Csak a hibáimból tudok építkezni – II. rész >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top