Aktuális

Hogy úgy ölelj, mint rég!

Mire van leginkább szüksége a kellemes szexuális együttléthez? - tették fel a kérdést egy felmérés során nagyon sokféle nemzetiségû férfinak, s a legtöbben a következõ válasszal értettek egyet: "Idõre!”




Ami nem meglepő, hiszen egyre többen vannak a világon, akiknek nagyon kevés a “kihasználatlan” szabadidejük, s úgy érzik, egyre nagyobb rajtuk a nyomás: szexuálisan is “szintidőn” belül kell teljesíteniük!

S ha időt kaptak a megkérdezett férfiak, mit tartottak a legjobb kezdetnek a szerelmi együttléthez? A belgák többsége például egy csendes estét otthon, masszázzsal; az ausztrálok egy hétvégi kiruccanást; a brazilok egy finom vacsorát jó borral leöblítve; a szórakozással töltött estét pedig csaknem minden náció képviselői ígéretes bevezetőnek tekintették.
De mi van akkor, ha minden klappol(na), ám a kielégítő szexuális együttlét mégis elmarad?


A baj nem jár egyedül!

Abban ma már minden szakember egyetért: ha a merevedési zavar tartósan jelentkezik, feltétlenül orvoshoz kell fordulni. S nem csak azért, hogy az érintett férfi partnerével együtt visszakapja a szerelmi élet örömeit.





A nem kielégítő erekció gyakran nem elszigetelt probléma, s a hátterében megbújó más, súlyos betegségre hívhatja fel a figyelmet, leggyakrabban, (az esetek 80 százalékában) magas vérnyomásra, cukorbetegségre vagy a szívkoszorúereket is érintő érbajra. Így a merevedési zavar korai diagnózisa, egyeben a felsoroltak korai felismerését és időbeni kezelését is jelenti!

Ma a potenciazavar a Földön 152 millió férfit és partnerét érinti. S szembe kell néznünk azzal is, hogy az átlagéletkor emelkedése miatt ez a szám nőni fog. Napjainkban mégis tíz férfiből csupán három fordul problémájával szakemberhez!

Vajon miért nehezebb a merevedési rendellenességekről még egy orvosi rendelőben is beszélni, mint a szénanátháról vagy az ízületi gyulladásról?








Dr. Cynthia McVey
Nem a potencia teszi!


A tudat, hogy többségében mi irányítjuk dolgainkat, állandó biztonságot ad, s ez igaz szexuális életünkre is. A merevedési zavar először a nemi kapcsolatokban bizonytalanítja el a partnereket, ám ez a romboló hatás később az élet más terülteire is átszivárog. Így a probléma nagy csapás lehet nemcsak a férfi férfiasságára, hanem teljes önbecsülésére is. Pedig hinnünk kellene abban, hogy a férfiasság több, mint szexuális teljesítőképesség, ahogyan a nőiség is több…

Talán nem véletlen, hogy a nemrégiben Bécsben tartott Harmadik Férfiegészség Világkonferencián pont egy pszichológusnő beszélt erről: a potencia csökkenését nem csak szexuálisan, hanem általában is kudarcként éli meg a férfi, mivel a társadalmi sztereotípiák a férfiasságot összekapcsolják az erővel és a hallgatással. S így az érintettek még nehezebben szánják el magukat, hogy segítséget kérjenek.

A kongresszuson videó-konferenciakapcsolás segítségével feltűnő Paul Newman hozzátette, a férfi szexuális zavara például munkahelyi teljesítményére is hat, ezzel az amúgy is frusztrált embert a végsőkig kétségbe ejtve…


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top