Aktuális

Üzenet a fa alól – kérdések, tanácsok

Ő mindig többet ad…

Másfél éve élek együtt a barátommal. Én óvónő vagyok, ő jól kereső könyvvizsgáló. Tavaly nagyon nagy ajándékot kaptam tőle (láncot és karkötőt), és kínban éreztem magam, hogy én csak egy könyvvel és egy CD-vel tudtam meglepni. Már most görcsölök, hogy mit vegyek neki (nyár óta spórolok), és tudom, hogy ő megint valami drága dologgal akar megajándékozni.”
anna@…

Kata: Állapodjatok meg abban, hogy mindketten személyes aprósággal lepitek meg a másikat, és beszéljétek meg, hogy az ajándékodra szánt többi pénzből együtt, közösen vesztek magatoknak valamit, amire szükségetek van – mosógépet, tévét, esetleg egy síutat. Így nem fogod majd rosszul érezni magad.

Félek az ünneptől

“A szerelmemnek családja van, és már másfél éve ígérgeti, hogy el fogja őket hagyni. Most azt mondja, még ezt a karácsonyt bírjuk ki külön, de én már előre rettegek a magányos ünneptől. Vajon ez már mindig így lesz?”
Gabi Debrecenből

Kata: Nyilván tudod, hogy Szenteste a valósággal szembesülsz: te csak a második vagy az életében. Nagyon fogsz szenvedni az ünnepek alatt, de ezt muszáj átélned ahhoz, hogy dönteni tudj: akarod-e így tovább? Látod, hogy már másfél éve hiteget, mégsem lép semmit, valószínűleg így kényelmes neki. Döntsd el, akarod-e így ezt a kapcsolatot, vagy megpróbálod lezárni!

Ajándékba adom magam

“Nem ismerjük túl régen egymást, de nagyon nagy a szerelem. Eldöntöttem, hogy szilveszterkor, a buli után odaadom neki magam, ez lesz az én ajándékom. Csak olyan nehéz ezt kivárni…”
cicafej@…

Kata: Általában tényleg a nők szokták eldönteni, hogy mikor kerüljön sor az első együttlétre, hiszen a férfiak szinte mindig készen lennének rá. De miért kell ezt szilveszterre időzíteni? Biztos, hogy ez a legjobb alkalom? Kicsit talán gyerekes ez az ötlet, és szerintem nem szükséges ennek ilyen körítést teremteni. Ráadásul a buli után, holtfáradtan, spiccesen nem biztos, hogy úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnétek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top