Aktuális

8 téli tipp… – II. rész

6. Viszkető fejbőr ellenszere

A levegő alacsony nedvességtartalma kiszárítja a fejbőrt is, amelyet hetente egyszer, hajmosás előtt kenjünk be langyos mandulaolajjal. Az olajat a fűtőtesten felmelegítjük, a fejbőrbe masszírozzuk, majd a hajat átfésüljük, végül harminc perc eltelte után samponnal megmossuk.

Extra tipp: Hajerősítő vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz a dió, a mogyoró, a napraforgómag, a mák és a szója. Együnk valamelyikből naponta egy keveset, és ha lehet, a reggeli órákban, mert ilyenkor még intenzívebb hatást fejtenek ki!

7. Repülő hajszálak

Télen az antisztatikus kefék, speciális samponok mindig legyenek kéznél, ugyanis a hajszálakat a kinti és a benti hőmérséklet-különbség, a műszálas pulóverek, sálak, sapkák elektromossá teszik, és a szárazságtól valósággal repülnek. A leggyorsabb segítséget az jelenti, ha langyos víz alá tartjuk a kezünket, majd végigsimítunk vele a hajunkon.

Extra tipp: Hetente egyszer használjunk panthenol tartamú hajpakolást! Ha a hajunk szinte szikrázik az elektrosztatikusságtól, kevéske hidratálókrémet vagy testápoló tejet oszlassunk el az ujjainkon, és simítsuk át vele a tincseket! Ám arra ügyeljünk, hogy se a hajpakolás, se a hidratáló krém ne kerüljön a hajtőre, mert elnehezítheti, és a fejtetőre lapíthatja a frizuránkat!

8. Bőrt védő alapozó

Az alapozó nemcsak az arc szépséghibáinak álcázására szolgál, hanem a bőr védelmére is. Ugyanis az alapozó olyan, mint a legfinomabb és a legpuhább kabátka, amely óv a hidegben. Ilyenkor ideálisabbak a krémes alapozók. Akinek télen is olajosan fénylő a bőre, az használjon kompakt alapozót, amelynek púderszemcséi magukba szívják a vizet és zsírt!

Extra tipp: Télen ne használjunk sötét árnyalatú alapozót, mert a bőrünk is világosabb, ezért a sötétebb tónus mesterkéltnek hat! Az alapozó felvitelét a homlokon kezdjük, majd így haladjunk az arcon “lefelé”, az áll irányában!

Jó tudni

•  Ha megfáztunk, vagy az influenza vírusa bujkál bennünk, ezt a bőrünk is jelzi, mert hirtelen extra szárazzá válik.

•  Az ideges, allergiára hajlamos bőrt nyugtathatjuk, ha a krémezés előtt termálvízzel fújjuk be, és csak félóra múlva megyünk ki a szabad levegőre.

•  Nem válik pirossá az orrunk a téli sportolás alatt sem, ha ezt a bőrterületet she vajat tartalmazó krémmel vastagabban kenjük be.

•  Ha a friss levegőn sétálás, mozgás után ég az arcbőrünk, kihűlt kamillateás borogatással gyorsan felszámolhatjuk a problémát.

•  A téli napozáskor ne vizes naptejjel, hanem inkább sűrűbb állagú napozókrémmel vagy stifttel védjük a bőrünket a leégés ellen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top