Aktuális

8 téli tipp, bõrünk védelmére

Hogyan maradhat selymesen puha, és mégis feszes a bõrünk télen? Mivel szüntethetjük meg a fejbõr viszketését? Hogyan pihenteti és radírozza egyszerre a bõrt a masszírozó rózsa?





1. Krémek és tonikok

Az alkoholmentes, hidratáló arctonik ugyan nem szárítja a bőrt, de a téli időszakban mellőzhetjük a mindennapi használatát. Ám nem mondhatunk le a reggeli és esti krémes vagy tejes arctisztításról, amely egyszerre tisztítja és táplálja a bőrt.

Extra tipp: A tejet nedves vattapamacsra nyomjuk rá, és így mossuk le a sminket, valamint a szennyeződést! Az arctisztító krémet egyenletes rétegben terítsük szét a bőrön, hogy magával ragadja a piszkot, majd ezt távolítsuk el nedves vattával!

2. Sztárvitaminos krémek

Az általános bőrápolás-stratégia szerint nappal könnyebb, de tápláló krémeket, éjszakai pedig gazdagabb – ha úgy tetszik, zsírosabb – krémet masszírozzunk a bőrbe. Aki sokat tartózkodik a szabad levegőn, az részesítse előnyben a fényvédőfaktoros – legalább 8-as erősségű – termékeket! Éjszakára a klasszikus szépségvitaminokban – az A-, C- és E-vitamin – gazdag krémet használjunk, melyek megsokszorozzák a bőr regenerációját!

Extra tipp: Együnk naponta egy sárgarépát, vagy paradicsomot, esetleg savanyú káposztát, amelyeknek magas az A- és C-vitamintartalmuk, így természetes segítséget jelentenek a bőr immunrendszerének erősítésében, a kötőszövetek felépítésében.






3. Bőrt szárító melegvíz


Hiába használjuk a hidratáló tusfürdőt, ha teljesen kinyitjuk a melegvíz csapját, mert ezzel extra módon szárítjuk a bőrt. A kádban való lubickolásnál télen felejtsük el a habfürdőket, használjunk helyettük fürdőolajat, amellyel pótolhatjuk a bőrből hiányzó zsiradékot!

Extra tipp: Téli fürdőzési rituálé: a kád feléig langyos vizet engedünk, amibe merüljünk el, és csak ezután jöhet a forró víz! Maximum tíz percig maradjunk benne, és ügyeljünk arra, hogy a víz hőmérséklete ne legyen harmincnyolc foknál magasabb!

4. D-vitaminhiány

A lábunkon a legszárazabb a bőrünk, ugyanis a harisnyák, a nadrágok plusz nedvességet és zsírt vonnak el a bőrből Ráadásul a D-vitamin hiánya pergő hámlás, vagy piros, száraz, viszkető foltok formájában mutatkozhat meg. Vegyük fel a téli étrendünkbe a halból és gombából készült ételeket, mert ezek bőrt, körmöt és hajat erősítő D-vitaminban gazdagok!

Extra tipp: Használjunk testradír helyett masszírozó rózsát, és csepegtessünk rá fürdőolajat! Leradírozhatjuk vele az elhalt hámsejteket, a bőr mélyebb rétegébe juttathatjuk a tisztítószer tápláló összetevőit. Közben élvezhetjük a masszázsrózsa relaxáló hatását.


5. A puha ajakért

A száj bőre a legvékonyabb, a legvédtelenebb, tehát a legérzékenyebb része az arcunknak. A hideg levegő ellen szájápoló balzsammal úgy védhetjük a bőrt, ha napközben többször bekrémezzük. A rúzsok közül a csillogók helyett a matt, krémesebb változatok a nyerők, amelyek sokkal több bőrt tápláló összetevőt tartalmaznak, és az ajkat is teltebbnek mutatják.

Extra tipp: Reggelente, fogmosás közben a fogkefével óvatosan dörzsöljük át az ajak bőrét is, így eltávolíthatjuk az elhalt részeket, és a száj nem lesz cserepes, repedezett.

8 téli tipp… – II. rész >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top