Aktuális

Stresszûzõ fejmasszázs

Gondoltad volna, hogy a fejen több tucat izom található, melyek ugyanúgy elfáradnak, mint testünk többi izmai? Ezúttal segítséget szeretnék adni ahhoz, hogyan használjuk a fej masszírozását stresszoldásra.






Kozmetikai arcmasszírozásban, gondolom, már több kedves Olvasónknak része volt, és bizonyára tapasztaltátok frissítő és fáradtságűző hatását. Itt most egyszerűbb, de nagyon hatékony fogásokat szeretnék mutatni. Fontos, hogy minden mozdulatot három-négyszer ismételjünk!








Mindenekelőtt kezdjük a tarkótájék átdörzsölésével, ezzel mintegy előkészítjük a masszírozást! Ezt megoldhatjuk egy vagy két kezünk tenyerével enyhe csavaró mozgást végezve a tarkótájékon














Majd mutató- és középső ujjunkkal gyengéd nyomást kifejtve, körkörös mozdulatokkal átdörzsöljük a halántékot és a fül mögötti csontos területet









Ezután a homlokon végzünk apró körök formájában dörzsölő mozdulatokat, melyeket a szemöldök többszöri lesimításával fejezünk be








Folytatásként egy nagyon fontos területre helyezzük a hangsúlyt. Elsőként az állkapcsokat, illetve az ott elhelyezkedő rágóizmokat masszírozzuk meg. Ujjaink hegyével kitapintva, az arcbőrt az izmokon elmozgatva apró, körkörös mozdulatokat végzünk. Figyeljünk arra, hogy az állunkat teljesen ellazultan tartsuk!







Végezetül mindkét kezünk ujjait begörbítve, gereblyéző mozgással átdörzsöljük a fejbőrt. Ez nemcsak frissítően hat, hanem a fejbőr hajszálereit kitágítva, segíti a hajhagymák anyagcseréjét, így csökkenti a hajhullást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top