nlc.hu
Aktuális
Sminktrükkök

Sminktrükkök

Nem kell órákat eltöltenünk a fürdõszobában, mert minimális idõbefektetéssel is kihozhatjuk magunkból a maximumot. Ennek a feltétele az, hogy tudjuk, milyen kozmetikumot mikor és hogyan kell használnunk.





5 perc alatt

Tisztítás: A frissítő arctörlőkendővel, vagy all-in-one (minden egyben) megjelölésű termékekkel gyorsan megtisztíthatjuk a szemet és az arcot.

Ápolás: Vásároljunk krémzselé állagú ápolócsaládot, amelynek szemránckrémje és arckrémje gyorsan a bőrbe szívódik! De először mindig a szemránckrémet vigyük fel, kis pöttyökben, majd ütögessük a bőrbe! Ezután kenhetjük fel az arckrémet.

Smink

Alapozó: Alapozóból a rúd formájút használjuk, melyet arcunk azon területére kenjük, ahol bőrhibák találhatók, vagy az orrunkon, az állunkon, a homlokunkon dolgozzuk el az ujjhegyeinkkel!





Szem:
Semleges, például mézszínű krémes szemfestéket tegyünk a szemhéj közepére, és ezt kenjük szét! Csak a felső pillákat, egyszer spirálozzuk!

Pirosító: A bronz- vagy újabban nappúder néven megjelent pirosítókkal bátran dolgozhatunk, és széles mozdulatokkal, akár az egész arcra felvihetjük. Megjelenésünk egy szempillantás alatt napsütötté válik.

Ajak: Az ajakra akár a buszra sietve is felvihetünk színtelen szájbalzsamot, ami ápolja az ajkat, hangsúlyozza a természetes színét, és fénylővé teszi.



10 perc alatt

Tisztítás: Először arctejjel töröljük át a bőrt, majd jöhet a pórusokat felszabadító, üdítő tonik!

Ápolás: Az orcákon két-két csepp arcfeszesítő szérumot lágyan simítsunk el, ez pillanatok alatt a bőrbe szívódik. Ezután jöhet a vitaminos ápolókrém.

Smink





Alapozó:
Egyenletes az alapozó, ha nedves szivaccsal oszlatjuk el a bőrön. Az áll vonala alatt azonban benedvesített ujjakkal dolgozzuk majd el!

Szem: Kontúrozással hangsúlyozzuk a szem vonalát, de fekete helyett inkább Szaturnusz-szürkét használjunk! A pillákat vastagítsuk, és kétszer húzzuk át a spirállal!

Pirosító: Az arccsontra tegyünk krémpirosítót, ami frissességet kölcsönöz az egész megjelenésünknek!

Ajak: A szájkontúr nemcsak a száj formáját hangsúlyozza, hanem tartósabbá teszi a rúzst is. Először a száj felső részén az M formát hangsúlyozzuk, majd összekötjük az alsó résszel.







15 perc alatt


Tisztítás: A smink eltávolítása után speciális arcszappannal tisztítsuk meg a bőrt! Lényeges, hogy ilyenkor mindig lentről felfelé, vagyis az álltól a halánték irányába haladjunk, és ne felejtsük ki a fülek mögötti részt sem! A tisztítást exfoliáló, vagyis az elhalt bőrréteget gyengéden leválasztó folyadékkal fejezzük be! De a szem körüli bőrt kihagyva!

Ápolás: A napi ápolásnak legyen része a nyak és dekoltázs krémezése is, mert ezen a testtájon gyorsabban alakulnak ki a ráncok, és nyúlik meg a bőr. Ne testápolót, hanem arckrémet vigyünk fel, amelyet pöttyökben tegyünk a dekoltázsra, és az áll irányába haladva simítsunk el! Használjunk ajakkörnyékápoló lotiont, mely nem csak az ajak és a körülötte lévő bőrt puhítja.

Smink

Alapozó: Van időnk a profi alapozásra, ezért használjuk az alapozó kétféle árnyalatát! A világosabbal kiemelhetjük az arc szépségét, a sötéttel elrejthetjük a hibákat. Mielőtt bepúdereznénk az arcunkat, egy papír zsebkendővel itassuk fel a felesleges alapozót!





Szem:
Ha precízek akarunk lenni, akkor fektessünk egy tükröt az asztal lapjára! Támasszunk könyökünket az asztalra, amitől biztosan nem fog remegni. A szemhéj felső részét világos színnel alapozzuk, az alsó részt kétféle színnel satírozzuk! A szemöldököt púderrel tökéletesítsük, majd zselével fixáljuk!

Pirosító: A pirosítót úgy vigyük fel, hogy nevessünk a tükörbe, így pontosan megtaláljuk az arcon a szín helyét. Ügyeljünk arra, hogy a pirosító ne kerüljön túl közel az orrhoz, mert ez megkeményítheti a tekintetünket. De ne menjünk túl messze az arccsonttól se, különben szögletesnek tűnnek majd a vonásaink.

Ajak: Először rajzoljuk meg az ajak kontúrját! Majd fehér vagy bézs színű rúzzsal alapozzunk, és utána vigyük csak fel a kívánt színű rúzst! Ha nincs alapozó rúzsunk, akkor megteszi a világosabb tónusú alapozó is, amellyel arcbőrünket tettük hibátlanná. Ne feledkezzünk meg a szájfényről sem, mely még teltebbnek és tökéletesebbnek mutatja az ajkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top