nlc.hu
Aktuális
Olyan egyszerû bárkit elítélni!

Olyan egyszerû bárkit elítélni!

Lilu, a ValóVilág 3 mûsorvezetõje a show szerkesztõségében fogad. A szõke – jogi doktor – Lilu már az esti mûsorra készül, de nyoma sincs rajta az izgalomnak.

– Amikor besétálok a Nők Lapja szerkesztőségébe, mindig szembemosolyogsz egy kétnégyzetméteres, kinagyított címlapfotóról, amely 1997-ben készült.

– Azt a képet nagyon kedvelem. Az volt az első komoly címlapfotóm.

– Hogy jött a képbe a modellkedés, amikor igazából irodalmár szerettél volna lenni?

– Zsebpénz-kiegészítésként. Ennyi volt a célja, semmi más. Voltak persze jó oldalai; például nagyon sok embert megismertem. De hamar rájöttem, hogy az nem az én világom. Soha nem is jutott eszembe, hogy erre építsek.

– Inkább a tévés munkára?

– Eleinte arra sem. Elkísértem a legjobb barátomat egy interjúra, amit egy akkori zenetévés műsorvezető készített vele. Végül én is részt vettem ezen a válogatáson. Amikor visszahívtak, hogy beszéljünk komolyabban a munkáról, éppen elsőéves voltam az egyetemen. Megijedtem, és úgy gondoltam, nem férne bele az időmbe. Négy hónap múlva Herman Pierre lett a főszerkesztő a Z+-nál (később VIVA-ra változott a zenetévé neve), és visszahívott, hogy látott egy szereplőválogatásos kazettán, és ha lehet, találkozzunk. Ezután nem sokkal alá is írtuk a szerződést, de még a tévézés elején sem éreztem azt, hogy ez az én utam. Nagyon húzós volt az élet az államvizsgáig. Őszintén szólva, azt sem tudom, hogyan csináltam végig a vizsgaidőszakokat. Nappal dolgoztam, éjszaka tanultam.

– A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára jártál. Ott mit szóltak ahhoz, hogy közben tévézel?

– A tanárok nem is nagyon tudták, hogy a Z+-nál dolgozom. Az évfolyamtársaim számára sem jelentett túl sokat.

– Nem gondoltál arra, hogy halassz, vagy abbahagyd a tanulmányaidat?

– Szerintem egy főiskola vagy egyetem mindenkinek jót tesz. Van képem arról, hogyan működik az Országgyűlés, mi az Alkotmánybíróság szerepe, hogyan “üzemel” az ország. Ezeket az ismereteket nem használom nap mint nap, de megértem a történéseket, és segítenek a tájékozódásban.

– Ilyen háttérrel akár híradózhatnál is.

– Nem tudom, mennyire lennék hiteles. Én inkább szórakoztatóműsor arca vagyok. Az, hogy egyetemi végzettségem van – akárcsak nagyon sok embernek –, nem tesz okosabbá.

Születésnapi meglepetés. A kis Ildikó már gyerekkorában nagyon fotogén volt
– Megfordult a fejedben, hogy jogász legyél?

– Az egyetem első két évében igen, de aztán a tévézés egyre komolyabbá vált.

– Jól érezted magad a zenetévénél?

– Nagy szerencsém volt a VIVA-val, mert ott mindig azt gondolták, hogy meg tudom oldani a legnehezebb feladatokat is. Így Balázzsal – Sebestyén Balázs, az RTL Klub Balázs-showjának vezetője – mindig a legkomolyabb műsorokat kaptuk. Hittek bennünk.

– Tavaly, november végén lehetett hallani, hogy valószínűleg te leszel a VV3 egyik műsorvezetője.

– Ez onnantól kezdve volt biztos, hogy aláírtam a szerződést. Mondd meg, mekkora bizalom az RTL részéről, hogy a második beszavazó show-t már egyedül vezethettem! Egy negyvenöt perces élő műsort, közönséggel, főműsoridőben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top