Aktuális

Súlyos vagyok, vagy nem szeretem magam?

Edit vagyok, 25 éves. Mindig súlyproblémával küszködtem, sajna most is. Folyton elkezdek valami diétát, amire a férjem azt kérdezi, hogy ha neki így tetszem, így szeret, akkor minek kell lefogynom.

Én is szeretem őt nagyon, csak nem tudom így elfogadni magam. Szeretnék én is csinosan menni a strandra, és felvenni olyan ruhákat, amit eddig nem. Lehet, hogy furcsán hangzik, amit mondok, nem akarom, hogy
miattam szégyenkeznie kelljen. Mikor elmondtam neki, azt mondta, hogy ne is jusson ilyen eszembe, mert ha úgy lenne, nem vett volna feleségül. Bennem van a hiba?





Kedves Edit!

Több mint 20 évi “krónikus” fogyókúrázás után jutottam el egy-két éve oda, hogy elfogadtam magam. Igen, nagy darab vagyok – gimnazista korom óta -, és itt az ideje, hogy feldolgozzam. Pontosabban megbeszéltem magammal, hogy vagy elfogadom magam, ha pedig nem, akkor következetesen mindent megteszek azért, hogy változtassak. Ha változtatni akarsz, az első és legfontosabb lépés: agyban meg kell teremtened egy új énképet. Ugyanis hiába fogysz le, ha belül nincs meg az új énképed, újból és újból visszarendezi magát a súlyod. Erre remek módszerek vannak, az agykontroll, és amit én már oly sokszor ajánlottam: a kineziológia.

Harminc éves koromig rendszeresen – heti háromszor egy órát – úsztam, aztán váltottam, és két évig – szintén heti háromszor – callanatics-tornára jártam. Átformálta az egész testemet, még a könyököm, a térdem sem olyan, amilyen volt! Feszes lettem, és bár a súlyom nem sokat csökkent, a térfogatom, és a húsom minősége jelentősen változott. Utána jött hat év fitness, amiről most januárban tértem át megint más mozgásfajtára (taposás, futás, jóga, torna, bringa, úszás), a lényeg, hogy 15 éve hetente háromszor intenzíven sportolok. (+Szaunafüggő is vagyok, otthon van, s legalább heti négyszer felfűtöm.)

NAGYON fontos a rendszeres mozgás, nem tudom, mit sportolsz, de az öntépelődés helyett kezdj el valamit csinálni! Az első három hét a “betörés”, utána “mozgás-addikt” leszel, hiányozni fog, ha kihagyod. Nagyszerű érzés látni, ahogy három hónap után már látványosan csinosodik az ember! Diétázni nem lehet egy életen át, sportolni viszont igen! És ráadásul fölhoz egy csomó energiát, és ha több az energiánk, derűsebbek, türelmesebbek, elfogadóbbak vagyunk önmagunkkal szemben is.

Csakúgy, mint a te párod, az enyém is így szeret, és én már nem kételkedem abban, hogy jó szeme van. (Úgy hív, hogy “benguszta” = benga, de guszta.) Ellenkezőleg! Gátlástalanul fürdőzöm gyönyörködő tekintetében! Ez a hús varázsa! Hidd el, hogy nagyon sok pasinak bejön, élvezd te is! Legalább próbáld meg!

Soma

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top