Aktuális

Háztáji iroda

A számítógép már berendezési tárggyá vált, amelynek dolgozószoba hiányában a lakás egyéb helyiségeiben kell helyet találni. Ám a számos tárgy nehezen illeszthetõ be a szépen berendezett szobába.




Az alábbiakban három példát mutatunk be arra, miként lehet a dolgozósarkot úgy elkülöníteni, hogy sem funkcionálisan, sem pedig esztétikailag ne zavarja a szoba összképét.


1. Íróasztal a nappali sarkában

A legegyszerűbb megoldás az, amikor az esetleg már meglévő bútorok áthelyezésével alakítunk ki egy olyan sarkot, ahol kényelmesen, mások zavarása nélkül dolgozhatunk.






Jelen esetben három, átlósan befordított polc takarja az irodát. Mögéjük kerülhet a megfelelő formára leszabott asztallap, melyen a számítógép mellett elférnek a fontos iratok, és egyéb kellékek. A nappali felől a két szélső polcokra kerülhetnek a könyvek, dísztárgyak, a középsőbe pedig a tévé és a hifitorony.









2. Iroda a térelválasztó mögött


Ha valaki kedvet érez a barkácsoláshoz, könnyedén elkészítheti ezt a praktikus polcrendszert, melynek előnye, hogy mindkét oldalról használható.
A néhány bútorlapból álló térelválasztó eltakarja az íróasztalt, és elnyeli a rengeteg dossziét, iratot, irodai kelléket. A nappali felé is esztétikus látványt nyújt. A polcokon itt dísztárgyak, növények és könyvek kaphatnak helyet.







3. Dolgozó a hálóban

Ha a lakásban máshol végképp nincs hely, és megfelelő méretű a hálószobánk, végső soron itt is elhelyezhetjük a dolgozósarkot. A rajzon látható módon a szobából egy gipszkarton fallal válasszunk le néhány négyzetmétert! Ha a munkához nincs szükségünk túl sok helyre, akkor a területet ketté lehet osztani, így nyerünk egy gardróbhelyiséget is. A szoba ezzel a megoldással optikailag nem tűnik majd sokkal kisebbnek, sőt, kellemes hangulatúvá válik, ha az ágy mögötti falat valamilyen élénk, vidám színre festjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top