Serpenyőn túl
Több stílusú étterme, falatozója, bisztrója volt már. Ma milyet nyitna?
Egész biztosan egy kulturált, ám közvetlen kis söröző lenne. Az étlapon kevés fajta, de szezonális, friss étellel, és néhány nemzeti különlegességgel, amit utazásaim során tanultam. Sok saláta, jó levesek, kolbászok, nyárson sültek, egyszerű steakek, klasszikus francia hagymaleves. Egyszerű ételeket készítenénk, maximális tisztelettel, odaadással.
Mit tud a magyar konyháról?
Gulyásleves, paprika, szalámi, palacsinta egyelőre csak ennyit, de célom, hogy a jövőben közelebbi ismeretséget kössek a magyar ízekkel.
Hol kínálták meg a legrémesebb étellel?
Egyszer egy élő kígyót kellett a tartóban úszkáló társai közül kiválasztanom, majd végignéznem, ahogy megölik, felszeletelik és megsütik: sokkoló élmény volt. Mindezek után nem kifejezetten kívántam a kész vacsorát.
Ön mindent evett már, ami repül, úszik, kúszik, mászik vagy szaladgál. Milyen ételt ajánlana, mit egyek, ha rossz napon volt?
Tegnapelőtt Londonban voltam, nyúzottan, fáradtan értem este a szállodába. Egy könnyű kis ételt rendeltem: párolt óriáskagylót csilivel, gyömbérrel, kínai pikáns zöldséggel, egzotikus szósszal. Olyan mesterien volt elkészítve, hogy az ízek harmóniája egyből feldobta a hangulatomat. Nem beszélve az utána következő konyakról…
Mit rendeljek, ha elhagyott a pasim?
Akkor a legdrágább étterembe kell elmenni, valami különlegeset választani és az egész vacsora árát az illető számlájára terhelni!
És mit főzzek, ha az anyósomat szeretném elkápráztatni?
Akkor pont az ellenkezőjét kell csinálni: gondosan, szépen megteríteni otthon. Ha sorsdöntő alkalomra készülünk, összeszedetten, hagyományosan, egyszerűen kell főzni. Szívvel-lélekkel!