Aktuális

Hogyan õrizzük meg bõrünk feszességét?

Ha a telet különösebb sportolás nélkül vészeltük át, ilyenkor tavasszal bizony, azt vesszük észre, hogy bõrünk veszített feszességébõl, petyhüdtebbé vált, sõt, itt-ott a narancsbõr jelei is mutatkoznak.

Ha időben észbe kapunk, kicsit egészségesebb táplálékra váltunk, a boldogsághormonokat nem csokival és banánnal pótoljuk, hanem intenzívebb mozgással, és reggel-este több időt szánunk testünkre, mint a szokásos ötperces zuhanyozás – akkor hatékonyan megállíthatjuk, sőt, visszafordíthatjuk a folyamatot. Kisvártatva bőrünk megint feszessé válik, és nyugodtan fogadhatjuk a tavaszt rövidülő szoknyáival, a nyarat pedig az egyre parányibb fürdőruháival együtt.






Masszírozzunk, radírozzunk, sokkoljunk!

A fenéken elhelyezkedő zsírsejtek különösen ellenállóak a leépítési kísérletekkel szemben. A torna és az anticellulit ápolószerek azonban gondoskodnak arról, hogy ellenállásuk ne legyen tartós. Ebben segítenek a bioaktív anyagok: a kakaó, a koffein, a teofin és a ginzeng. A legjobb, ha reggelente és esténként is megmasszírozzuk az inkriminált részeket, valamint hetente egyszer vastagabb rétegben krémezünk, amit aztán fóliával befedünk, mert ez erősíti a hatást.

A bőrfeszesítő termékek még jobban hatnak, ha intenzív masszázzsal készítjük elő a hámszövetet. Ilyenkor fölpezsdül az anyagcsere, és a készítmények jobban beszívódnak. A combokon például belülről kifelé, és alulról fölfelé haladjunk a masszírozással! Ne feledkezzünk meg a bőrradírozásról sem, hogy az elhalt hámrészecskéket eltávolítsuk! Ezek ugyanis akadályozhatják a kozmetikumok felszívódását.





A hőmérsékleti sokkolás is jótékony hatással van a bőrszövetekre, hiszen élénkíti a vérkeringést. Amikor tusolunk, a befejezés előtt tizenöt másodpercig hideg-meleg váltakozó vízsugárral edzzük testünket! Ne feledkezzünk el arról, hogy ugyan általában a fenéktájon a leglátványosabb az elváltozás, azért a hasi részek is elpuhulhatnak, ráadásul egy idő után a felsőkar is veszít szépségéből, a bőr lomhán “elindul” a gravitáció irányába. Tehát ezeket a testrészeket is sokkoljuk hideg-meleg váltó tussal!

+ 1 tipp

Aki egész nap kipárnázott széken ül, annak a kötőszövetei óhatatlanul ellustulnak. Ezért bármikor, amikor tehetjük, üljünk egyenesen, feszesen, a fenékizmokat pedig tornáztassuk a következőképpen: megfeszítjük, tízig számolunk, majd elengedjük! Ezt ismételgessük, amíg csak lehet, hogy felébresszük téli álmukba süppedő izmainkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top