nlc.hu
Aktuális
Nem sikerül a babaprojekt! – II. rész

Nem sikerül a babaprojekt! – II. rész

A család utódra vár

“Hónapok óta szeretnénk gyereket a férjemmel, de eddig még nem jött össze. Kikészülök, hogy a családi ebédeken ez a téma. A múltkor összejött tizenhat rokon egy szülinapi bulin, és kérdezgették, milyen gyakran vagyunk együtt, meg javasolták, hogy a férjem vizsgáltassa meg a spermáját. Hogy állítsam le őket?”

L.-né Ildi

Kata: Úgy, hogy rögtön az első ilyen kérdést visszautasítod! Nem szerencsés, ha ez nyílt beszédtéma a családon belül. A család elvárása nyomásként nehezedhet rátok, és talán ezért sem estél még teherbe. Ez intim dolog, csak rátok tartozik, ne engedjétek, hogy más „belelásson” az ágyatokba! Ha egy évig rendszeresen éltek szexuális életet, és nem esel teherbe, javaslom, hogy forduljatok meddőségi specialistához!

“Számolgatunk…”

“Két éve várunk gyerekre, az orvosok szerint egészségesek vagyunk. Most már folyton számolgatjuk, hogy középidőben, peteéréskor legyünk együtt a párommal, de a muszájból történő szeretkezés miatt kezd megromlani a kapcsolatunk.”

marcsi@…

Kata: Ez tényleg megronthatja a viszonyt, hiszen ilyenkor a férfi úgy érezheti, hogy a párja őt csak “teljesítésre” használja, és közben elvész a szeretkezés öröme, nem figyelnek oda annyira egymásra. Szerintem próbáljatok ugyanolyan gyakran és kreatívan szeretkezni, mint régebben, és ne csak a peteérés időszakára koncentráljatok!

Mással sikerülne?

“Másfél éve ismerjük egymást, gyereket szeretnénk. A kórházban azt mondták, nincs semmi bajunk, jöhet a gyerek, mégis hasztalan próbálkozunk, nem sikerül. Már arra gondolok, talán összejönnék egy másik férfival, csak egy éjszakára, hátha tőle terhes lennék.”

j.gabi@…

Kata: Ez a kérdés valószínűleg felmerül azokban a párokban, akik több éve várnak gyerekre, főleg akkor, ha valamelyiküknél szervi ok áll a meddőség hátterében. Más kérdés, hogy ők hogyan döntenek, ám mivel ti még nem vagytok túl régen együtt, így azt érzem, hogy ennek a fantáziának a felbukkanása talán arról is szólhat, hogy ott van benned a kétely: talán mással boldogabb lenne az életed? Ezen érdemes elgondolkodnod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top