nlc.hu
Aktuális
Oscar után, eljegyzés elõtt

Oscar után, eljegyzés elõtt

Zellweger áprilisban lesz harmincöt éves. De egyet ígérhetek: most nem lesz szó arról, hogyan hízott Renée Zellweger tizenvalahány kilót azért, hogy Bridget Jones szerepét (ismét) eljátszhassa.

Egyrészt azért nem írok erről, mert már csontig lerágták ezt a témát, másrészt mert Zellweger életében ennél jóval nagyobb változás állt be: Oscar-díjas lett! És még az is lehet, hogy hamarosan férjhez megy.

Renée 35, a rockzenész Jack White 28 éves. Egy pár lesznek?
Renée éppen Thaiföldön forgatta a Bridget Jones második részét, amikor üzenetet kapott Amerikából a menedzserétől, hogy hívja vissza azonnal. „Pánikba estem. Amerikai idő szerint hajnali öt óra volt, azt hittem, valami nagyon-nagyon rossz dolog történt” – mesélte később a színésznő. Pedig a menedzser csak azért kereste, hogy elmondja: jelölték őt a Golden Globe-díjra a Hideghegyben nyújtott alakításáért. Meg is kapta az Arany Glóbuszt (nem először, hiszen már a Bridget Jonesért is bezsebelhetett egyet), és nem lepődött meg, amikor Oscarra is jelölték. Más kérdés, hogy az elmúlt években is volt jelölése az arany szobrocskára (Bridget Jonesért és a Chicago Roxy Hart-jáért), de idén, a legjobb női mellékszereplő kategóriában végre meg is kapta a díjat: “the Oscar goes to… Renée Zellweger!”.

A szép színésznő idén végre megszerezte az Oscart, a legjobb női mellékszereplő kategóriában
Forgatás az árvíz idején

Ha megkérdezik tőle, ki a kedvenc írója, Charles Frazier-t (a Hideghegy szerzőjét) említi az elsők között. “Szeretem Langstom Hughes, Alain de Botton, A. Scott Berg műveit, az afro-amerikai irodalmat, mert ezen regények olvasása közben szinte érzem a történet mögötti zenét és némi kellemes melankóliát. Amikor Frazier-től a Hideghegyet olvastam, szinte éreztem a hegyek illatát” – mondta egy interjúban. Így hát nagy örömmel fogadta, amikor Anthony Minghella, a Hideghegy rendezője felkérte: játssza el a hegyi lány, Ruby szerepét a polgárháborús filmdrámában. A női főszereplőt, Adát Nicole Kidman alakította, és a két hollywoodi sztár meglehetősen jól kijött egymással. Pedig a forgatás nem hollywoodi díszletek közt zajlott, hanem Romániában.

A filmrendező úgy találta, leginkább itt talál hasonló forgatási helyszínt, mint amilyen az 1860-as években az észak-karolinai táj lehetett. “Nem is tudom pontosan, mennyi időt töltöttünk az országban. Minden évszakot filmre kellett vennünk, és abban az évben pocsék volt arrafelé az időjárás. Ez akkoriban történt, amikor Prágát elöntötte az árvíz. Abban az időszakban Romániában is megállíthatatlanul zuhogott az eső, és így kellett volna a tavaszi jeleneteket filmre vennünk. Mégis remekül éreztük magunkat. Érdekes volt látni, milyen gyorsan változik manapság ez a kelet-európai ország, s hogy mi mindent elsajátítottak már a nyugati kultúrából. Emlékszem, alig aludtam éjszakánként, mert éheztem az otthoni hírekre, de eközben az európai történések is érdekeltek. Éjjelente a különböző hírműsorokat néztem, végkimerülésig” – emlékezett vissza a forgatásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top