Hozzávalók
100 g spenót
150 g paradicsom
100 g uborka
50 g fekete olívabogyó
100 g zsíros sajt (lehet juhsajt is)
1 csomó petrezselyem
1/2 csomó kapor
50 g zöldpaprika
1 csomó retek
50 g vöröshagyma
50 g zeller
1 doboz olajos szardínia
só, fokhagyma
Elkészítése
Elkészítjük az olajos-ecetes öntetet. A nyersanyagokat megmossuk, megtisztítjuk, a salátaleveleket és a spenótot mosás után leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépjük. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve héját lehúzzuk, és kockára vágjuk. A zöldpaprikát, a zellert, a retket és a sajtot vékony szeletekre, a vöröshagymát karikára vágjuk, a szardíniából eltávolítjuk a csontot. A fokhagymát péppé zúzzuk. Az előkészített anyagokat egy üvegtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összekeverjük, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.