nlc.hu
Aktuális
Ösztöndíjak ösztönzõnek

Ösztöndíjak ösztönzõnek

Már társult országként is számos uniós ösztöndíj, külföldi képzés közül válogathattunk. Ezek a lehetõségek az Unióban sem vesznek el, érdemes õket továbbra is fejben tartani - és pályázni.

Több program közül is lehet választani, leginkább aszerint, hogy a pályázó milyen állást tölt be, és milyen céljai vannak.





• A Comenius a közoktatás minőségét kívánja javítani azáltal, hogy ösztönzi a nemzetközi együttműködést az iskolák között, hozzájárul a közoktatási szektorban a tanárok alap- és továbbképzéséhez, valamint előmozdítja a nyelvtanulást és az interkulturális ismeretek elsajátítását.

• Az Erasmus a felsőoktatás minőségét kívánja javítani azáltal, hogy ösztönzi a nemzetközi együttműködést a felsőoktatási intézmények között, támogatja a hallgatók, valamint a felsőoktatásban tevékenykedő oktatók szabad mozgását, továbbá az egész Unióban javítja a tanulmányok és a képesítések átláthatóságát és elismerését.

• A Grundtvig az élethosszig tartó tanulás minőségét, európai dimenzióját, elérhetőségét és hozzáférhetőségét kívánja növelni a legszélesebb értelemben vett felnőttoktatáson keresztül.





• A Lingua a nyelvtanításra és nyelvtanulásra irányul.

• A Minerva az európai együttműködést segíti elő a nyitott és távoktatás, valamint az információs és kommunikációs technológiák (KIT) oktatási célú alkalmazása területén.

Igazán mindenki megtalálhatja tehát a neki valót.

A keresgéléshez bővebb információ: Tempus Közalapítvány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top