nlc.hu
Aktuális
Beleestem a kollégámba! – II. rész

Beleestem a kollégámba! – II. rész

“Zaklat a főnök…”

“Nyakamra jár a főnököm, nyilvánosan flörtöl velem, és hiába próbálom finoman visszautasítani, nem ért belőle. Már minden kollégám látja, hogy mennyire nyomul a pasi. Hogyan szerelhetném le?”

era…@…

Kata: Próbáld ki a “naiv kislány” stratégiát, vagyis tégy úgy, mintha nem értenéd, miről van szó! Ha tovább folytatja, akkor négyszemközt – semmiképp sem a többiek előtt – mondd meg neki, hogy te ezt nem akarod, és egyébként is, foglalt vagy! Ha még tovább forszírozza az ügyet, akkor határozottan közöld vele, hogy neked nagyon kínos már ez a helyzet, és ő is kínos helyzetbe hozza magát a többiek előtt. Ha ez is hatástalan, és nincs más megoldás, akkor legközelebb szankciókat is kilátásba helyezhetsz: emiatt ugyan nem szeretnél felmondani, de ha nincs más megoldás, megteszed, vagy esetleg jelzed a főnökének.

“Lecserélt valakire”

“Egy évig együtt jártam a kollégámmal, már azt terveztük, hogy összeköltözünk. Aztán érkezett egy új lány a céghez, és hirtelen a fiú kezdett elpártolni tőlem. Lebuktattam őket, és azóta együtt vannak. Viszont keresztbe tudnék tenni a csajnak, és akár azt is elmesélhetném neki, hogy mennyire jellemtelen ez a férfi. Ráadásul volt kedvesem kivételez a lánnyal!”

Enikő, Budapest

Kata: A bosszú, a harag beszél belőled, és ez nem túl jó tanácsadó. Ne tégy keresztbe a lánynak, ne is keresd egyikük társaságát sem, sőt, határolódj el tőlük, egyelőre tarts három lépés távolságot! Ha a pasi főnök, és ti, lányok beosztottak vagytok, s a másik lány több engedményt kap a fiútól, akkor ezt stábértekezleten, a többiek előtt – indulatok nélkül –nyugodtan szóvá teheted.

Huszonnégy óra – közösen

“Közös vállalkozást hoztunk létre a vőlegényemmel, de úgy érzem, nem kapok levegőt mellette, a nap minden percét együtt töltjük. Egészséges ez? Nem kellene valamilyen állás után néznem?”

bodika@…

Kata: De igen! Ha napi huszonnégy órában együtt vagytok, akkor nincs olyan külön élmény, amelyet el lehet mesélni a másiknak, és kifulladhat a kapcsolat. Ha van rá lehetőség, akkor valamelyikőtöknek érdemes munkahelyet váltania.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top