nlc.hu
Aktuális
6 ötlet, ami tavasszal jól hat – II. rész

6 ötlet, ami tavasszal jól hat – II. rész







Závodszky Noémi
Küldj egy mosolyt!

Ahogy közeledik, olyan, mint amikor beszökken a napsugár egy sötét szobába. Závodszky Noémi, a székesfehérvári színház színésznője apró miniszoknyát, színes topot visel, és már távolról mosolyog felém.

– Olyan jó kedvem van! – lelkendezik. – Ha kisüt a nap, akkor már nem történhet semmi baj. Végre ledobtam a téli cuccokat, nőiesen öltözködöm, és ez már első nap megtette a hatását: rám mosolyogtak, utánam néztek a férfiak, de ha a nőkre mosolyogtam, náluk is megtört a jég. Ilyenkor előfordul, hogy dúdolok magamban az utcán, és úgy örülnék, ha lelassulna az idő, és sokáig élvezhetném a pillanatot. Ha egy férfi megnéz az utcán, feldobódom, ha küld egy mosolyt, feltöltődöm, és feldobottan megyek haza a páromhoz. Szerintem ilyenkor, tavasz közeledtével igazán jobban kinyílhatnának az emberek! Figyeld meg, mi történik, ha rámosolygunk valakire: ő vissza fog mosolyogni, és ettől máris jobb kedvünk lesz. Én pontosan érzékelem a különbséget a vidék és a főváros között: Budapesten az emberek bezárkóztak a saját világukba, Fehérváron viszont nyitottak, barátságosak, az idegenekre is nevetnek. Most, hogy kezdenek nyílni a virágok, én is kinyíltam, és ismeretlenekre is mosolygok. Ezzel nemcsak én adok nekik valamit, hanem kapok is: hiszen visszanevetnek rám. Ez önbizalmat ad, és jókedvűvé tesz.

Miért jó?

– A mosoly a feltétlen szeretet megnyilvánulása – mondja Piczkó Katalin. – Egy kutatás eredménye szerint a színészek, ha mosolyognak a színpadon, jobb kedvre derülnek. Azaz a gesztus másolása előidézi a szervezetben azt az állapotot, amelynek magát a gesztust ki kellett volna váltania. Ha tehát mosolygunk, attól előbb-utóbb mi magunk is jókedvűek leszünk. Amikor ránevetünk valakire, törvényszerűen visszakapjuk ugyanazt a mosolyt. A reggeli futásaimnál hatalmas energiát ad, ha a velem szemben futó rám mosolyog és köszön, pedig nem is ismerjük egymást. Azt szoktam mondani, a napot mindenképpen végig kell csinálni, és reggel eldönthetem, hogy mosolyogva vagy lebiggyesztett szájjal megyek-e ki az utcára.







Kreisz Ildikó
Bújj bele egy új ruhába!


Így, tavasszal szerkesztőségi titkárnőnk, Kreisz Ildikó napról napra színesebben öltözik. Ilyenkor esik meg vele az is, hogy beugrik egy hívogató butikba, ha másért nem, hát azért, hogy felpróbáljon egy-egy vidám, színes darabot…

– Egész évben szeretek színesben járni, de tavasszal a virágok színeit kedvelem az öltözködésben is – mosolyog Ildi. – A vásárlást, a ruhapróbát a hangulata miatt szeretem. Sosem tervezetten lépek be egy üzletbe, hanem hirtelen elhatározás eredményeként. Amikor tavaszodik, és lassan elrakjuk a téli ruhákat, még szívesebben nyitok be egy-egy boltba. Most sárga ruhadarabra vágyom, esetleg rózsaszínre vagy kékre… Ha nincs lehetőségem a vásárlásra, akkor az is elég, hogy felpróbálok egy holmit, és kicsit forgok benne a tükör előtt. Pont a napokban mentem be egy fehérneműüzletbe, ahol fürdőruhát és strandruhát próbáltam, mert ezek már a nyarat, a napsütést idézik. Nem vettem meg egyiket sem, mégis egészen másként, feldobottan, szinte újjászületve léptem ki az üzletből.

Miért jó?

– A külső változásoknak megvan a belső megfelelőjük. Egy új ruha, új cipő vagy frizura belső megújulást okoz, illetve éppen annak az eredménye – állapítja meg Piczkó Katalin. – Az új ruhában az énképünket szebbnek, jobbnak látjuk, ez feldob bennünket. Bátran éljük át a megújult külsőnk okozta boldogságot! Az igazi értékek bennünk vannak, így a valódi megújulás általában belül, önmagunkban is megtörténik. Ehhez jó érzést ad az is, ha új holmit próbálunk, és keresgéljük, melyik az a ruhadarab, amelyik a leginkább kifejezi a személyiségünket.







Horváth Lili
Wellness-hétvége kettesben


– A párommal rendszeresen szervezünk termálfürdős hétvégéket – meséli Horváth Lili színésznő. – Legutóbb március tizenötödike környékén mentünk el hosszú hétvégére egy hazai termálhotelbe. Reggel kezdtünk egy kis úszással, majd jött a szauna, a masszázs, a sportolás. Esténként nagyokat beszélgettünk, és szépen lassan kioldódott a stressz, elfelejtettük a munkahelyi gondokat, és kikapcsoltunk. Ez azért is fontos, mert mindketten sokat dolgozunk, a párom orvos, így ő is elég feszült életet él. De ha nincs is több nap időnk a lazításra, akkor is igyekszünk úszni, szaunázni, kirándulni hétvégenként. Tavasszal sokat sétálunk, ennek talán a kutyám, Bizsu örül a leginkább. Már a biciklimet is elővettem! A friss levegő és a sport jót tesz a tavaszi fáradtság ellen is, de az alvás a legjobb recept ellene.

Miért jó?

– A wellness nemcsak a testünk számára hatékony, hanem a fürdőzés, szaunázás után a lelkünk is megtisztul – mondja Piczkó Katalin. – A masszázs ellazítja az izmokat, és a stresszt is oldja. Ha wellness-hétvégét szervezünk, akkor kiszakítjuk magunkat a hétköznapok taposómalmából, könnyebben kikapcsol az agyunk, tisztábban látjuk a megoldást a problémáinkra. Ha kettesben, a szerelmünkkel veszünk részt egy ilyen hétvégén, az felfrissíti, megújítja, elmélyíti a párkapcsolatot.







Barna és Dorina
Szerelmet hozhat a tavasz


– Ez életem legboldogabb tavasza! Szerelmes vagyok, ráadásul új lendületet vett a karrierem – sorolja boldogan Galambos Dorina, a Megasztár kiesett versenyzője, hogy mi minden történt vele az elmúlt időszakban. – A Megasztár megváltoztatta az életemet. Ennek köszönhetem, hogy megismertek az emberek, hogy többet zenélhetek a zenekarommal, és már a demófelvételünk is elkészült. De ami még ennél is sokkal fontosabb: a műsor egyik zsűritagjának személyében ismertem meg a szerelmemet, Pély Barnát, a United énekesét. Előtte nem ismertem a Unitedet, azt gondoltam, rossz a zenéjük. Egy fesztiválon, ahol a zenekarommal, a „Numb”-bal felléptem, ők voltak a sztárvendégek. Direkt elmentem onnan, csak hogy ne halljam a zenéjüket. Hogy mikor tetszett meg Barna? Amikor stúdióba kezdtünk járni az elődöntősökkel, feltűnt, hogy mindig a közelemben van. A lányokkal sokat nevettünk ezen. Barna egyik versenyzőtársamtól, Mujahid Zolitól kérte el a telefonszámom. Három hónapja járunk, két és fél hónapja élünk együtt, és nagyon élvezem ezt a kapcsolatot! Barna pont olyan laza, őrült és spontán, mint én. Mindketten minden buliban benne vagyunk. Nagyon tetszik a profizmusa is. Eljött az egyik koncertünkre, ahol elég rosszul szólt a zenénk. Tűrte egy darabig, aztán beállt a keverőpult mögé, és beállította a megfelelő hangzást. Ennél sokkal többet nem tud tenni a karrieremért, de tanácsokat azért kapok tőle.

Miért jó?

– Ha úgy alakul, hogy egyszerre nagyon sok pozitív élmény ér bennünket az életben, akkor később sokáig táplálkozhatunk ezekből – mondja Piczkó Katalin. – A szerelem pozitív megerősítés az énképnek. Ha szerelmesek vagyunk, olyan kreatív, módosult tudatállapotba kerülünk, amelyben minden sokkal könnyebb, még a munkában is sikeresebbekké válhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top