Aktuális

A konyha és a nyelvek zsenije

A gyermeknevelésben is hasznát vehetjük az asztrológiának, hiszen a születés pontos idejére elkészített horoszkópból "kiolvasható”, hogy milyen képességei vannak csemetéinknek.

Az élet mely területén szorulnak bátorításra, vagy miben tehetségesek, és

hogyan segíthetnek a szülők ennek kibontakoztatásában. Panni nem azt akarta megtudni, hogy a kisfia híres és gazdag lesz-e, hanem azt, hogy a nyolcéves gyermekét a suliban milyen különórákra járassa, milyen irányba terelgesse? Nyugtalanította ugyanis az, hogy Misi állandóan körülötte sürgölődött-forgolódott a konyhában. Úgy érezte, fiacskájának kevés az önbizalma, ezért szeret jobban a nagyival és vele a sütibe krémet keverni, vagy krumplit hámozni, mint a szomszéd fiúkkal focizni, katonásdit játszani. És mivel a kisfiú némi túlsúllyal is rendelkezett, arra volt kíváncsi, milyen sport (talán versenysport?) lenne alkalmas arra, hogy növelje a bátorságát, és magabiztossá váljon.

Két nyelvet egyszerre

A horoszkópból kiderült, hogy Misi istenáldotta nyelvtehetség, ezért azt tanácsoltam, hogy harcos sportok helyett inkább fogadjanak mellé nyelvtanárt, és egyszerre két nyelvet kezdjenek el neki taníttatni. Ugyanis a gyermek játszva sajátíthatja el azokat, és ettől a sikertől valóban magabiztossá válhat. Míg a sportban – különösen a versenysportban – nehezebben tud teljesíteni, és az ott elszenvedett kudarc tovább nyirbálhatja valóban nem túl nagy önbizalmát. A harcművészetek pedig inkább bénítják, mint bátorítanák. Ráadásul a nyelvek tanulásával megalapozhatják a gyermek későbbi sikereit, ugyanis az okos kisfiúnak a sors lehetőséget kínál majd külföldi továbbtanulásra, de csak “önerőből”. A család valószínűleg nem tudja majd a drága tandíjat fizetni, viszont Misi pályázat, ösztöndíj elnyerésével kijuthat akár nagy nevű egyetemre, főiskolára is.

Végül az anyát nem én győztem meg a horoszkóp igazáról, hanem az élet. A negyedik angolóra után a kisfiú azzal állt elő, hogy szívesen tanulna egy másik nyelvet. A nyelvtanárnő pedig azt tanácsolta, használják ki Misi fantasztikus nyelvérzékét, és vegyenek fel egy másik nyelvet az angol mellé.

Egy gourmand lelke

A horoszkópból világossá vált az is, hogy a kisfiú nemcsak azért sürgölődik a konyhában, mert az otthona, a nagyi és a mami védelmét élvezheti, hanem azért, mert igazi kis ínyenc. Valószínűleg sokkal jobban fog majd főzni, mint bármely családtag, és az általa kitalált konyhai műremekekkel mindenkit elkápráztathat. Misi az asztali élvezetek nagy rajongója lesz, akiben egy régi, híres gourmand lelke ölthetett most ismét testet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top