Aktuális

Eper és vágy

A francia király kertésze a párizsi Louvre kertjében ezerkétszáz epertövet gondozott – mert elôkelô körökben szépnek találták a virágját. Az arisztokraták csak nézegették-nézegették a piros gyümölcsöt, miközben a pórnép kóstolgatta.

Palacsintatésztában sült eper, forró öntettel

Hozzávalók: 20 db nagyobb eper, 10 dkg liszt, 4 evôkanál porcukor, 3 tojás, 2 dl tej, olaj (a sütéshez), ôrölt fahéj, friss citromfű, só
Az öntethez: 30 dkg eper, 5 dkg házi eperlekvár, 5 cl Cointreau, 2 evôkanál margarin, 1 tasak vaníliáscukor, ôrölt fahéj

1. A lisztet tojássárgájával, pici sóval és kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bô, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük.
2. Közben felhevített margarinban felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, Cointreau-val meglocsolva, ôrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk.
3. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányéra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel, és citromfűvel dekoráljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top