Aktuális

Egy-két-há…: ismerj meg engem!

Ismerkedés a konditeremben, az interneten. Az egyikben a test van elõtérben, a másikban a szellem. Milyen illemszabályokat tartsunk be, egyáltalán: van-e speciális ismerkedési szabály e két helyszínen?






Imreh Imola és Kovács Attila
– Szerintem manapság a konditeremben lehet a legnormálisabban ismerkedni – szögezi le a huszonhét éves Imreh Imola, aki számtalan barátja mellett ennek a helynek köszönheti aerobikoktató szerelmét, Kovács Attilát is. – Fontos, hogy az edzôteremben nem tudja annyira megjátszani magát az ember. Míg egy szórakozóhelyen szép ruhával, gondos sminkkel sok mindent el lehet takarni, szinte más ember vagy, amikor nekiindulsz az éjszakának. Itt pedig? Férfiak és nôk izzadtan, laza tréningben szaladgálnak: a közegbôl adódóan eltűnnek a gátlások. Ide egy másik közös céllal, edzeni jönnek az emberek, ezáltal sokkal természetesebb, egyszerűbb a kapcsolatteremtés is. Persze, amellett, hogy a fô cél a sport, minden nônek megfordul a fejében, hogy hoppá, itt vannak férfiak is, és fordítva. Aztán, ha kialakul a kölcsönös szimpátia, ott van például a szauna, mint kiváló helyszín egy meghitt beszélgetésre.
– Sokat számít ez a „közelség” – folytatja Attila. – Míg a külvilágban nemigen engedjük be a másikat az intim szféránkba, itt ez természetes. Fontos az is, hogy egy férfinak magabiztosságot ad, ha segíthet egy „védtelen, gyenge” nônek az edzésben, vagy megmutathatja, hogyan kell használni a szereket. Én is ezzel az önbizalommal fölvértezve léptem oda két éve, egy aerobikóra után Imolához, és hívtam el vacsorázni. Lehet, hogy egy diszkóban vagy egy pubban nem lett volna hozzá bátorságom.
– Ha mégis, ott talán nemet mondtam volna – vág közbe a lány. – Itt olyan férfinak ismertem meg, akire föl lehet nézni – ez az, ami megtetszett benne. Van még egy elônye a dolognak: most már én is rendszeresen sportolok!







Fazekas Ferenc
Hálózz be!
– Az internetezôk számára készültek már nagyszerűen használható társkeresô oldalak – ugyan statikus, kissé unalmas képekkel. Elérhetô már kiváló közösségfejlesztô honlap is – de a vizualitás izgalma nélkül. Mi egy olyan oldalt szerettünk volna létrehozni, ahol egyesítjük a net összes jó tulajdonságát, kihasználva a webkamera, a chat, az SMS és az MMS lehetôségeit – meséli Fazekas Ferenc, a clubwebcam.hu kitalálója. – Webkamerával eddig például csak egy város fôterét vagy egy állatkerti állatot nézhettünk napokon át. Nálunk a regisztrált felhasználó megmutathatja magát, az új biciklijét vagy a frissen virágba borult szobanövényét is a „vonal” túlsó végén lévô, másik városban élô barátjának, leendô szerelmének. De bemutathatja a lakását is, például egy Párizsban lakó ismerôsének, így könnyen megegyezhetnek, hogy nyárra cserélnek-e. Úgy gondolom, a neten lejárt az anonimitás ideje, nem kell már ismeretlenségbe burkolódzni, egy álnév mögé rejtôzni, ha párt vagy barátot keres valaki.
Az igazi webesek vállalják az arcukat, és ezt másoktól is elvárják – fôleg, hogy egy webkamera ma már igazán nem számít luxuscikknek. Az oldalunkra látogatók saját oldalaikon üzeneteket küldhetnek, illetve fogadhatnak; két-hat fôs baráti, ismerkedô csoportokat hozhatnak létre, ahol egymással chatelhetnek – zártkörű beszélgetésekhez az oldalak titkosíthatók is. Tervezünk egy vészhelyzet esetén működésbe lépô SMS-szolgáltatást is. Ha egy potenciális barát vagy barátnô nééhány hete eltűnt az oldalról, a rá ácsingózó, kétségbeesett szerelmes hívhat minket, és ha tudjuk az illetô számát, SMS-ben azonnal riasztjuk, mert valakinek már nagyon hiányzik…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top