![]() |
Sóban sült csirke
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
1 alma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 tojás fehérje,
1,5 kg tengeri só,
egész feketebors,
2-3 szál friss majoránna
1. A csirkét kívül-belül durvára tört borssal és finomra vágott majoránnával dörzsöljük be. A hasüregébe almát és petrezselymet teszünk, majd kb. egy órára hűtôbe tesszük.
2. Közben a tengeri sót tojásfehérjével és kevés vízzel formálható masszává gyúrjuk össze. A sütôtepsi aljára egy alapot formázunk a sóból, rátesszük a csirkét, majd teljesen beborítjuk a sómasszával.
3. A csirkét sütôbe tesszük és 1-1,5 órán keresztül sütjük. A sütôbôl kivéve kiemeljük a megkeményedett sókéregbôl, a hasüregébôl eltávolítjuk az almát és a petrezselymet.
4. Tálaláskor a feldarabolt csirkét tányérra helyezzük, és tetszôleges körettel együtt adjuk az asztalra.