nlc.hu
Aktuális
Vakok és Gyengénlátók Futógálája

Vakok és Gyengénlátók Futógálája

A váltó futóversenyben vak fiatalok és látó aktivisták viszik el a vak emberek pozitív hangvételû üzenetét az Európa Tanács Ifjúsági Központjába.




2004. május 24-én, 13.00-15.00 óra között a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Budapest és Pest Megyei Szervezete, a Helios Mozgásakadémia Egyesület és a Klub Rekreáció Sport és Rendezvényszervező Iroda demonstratív futógálát szervez a Margitszigeti Atlétikai Centrumban; azért,hogy feloldják a fogyatékosokkal szembeni előítéletet, averziót és szánalmat.

A futás célja, hogy mindenki megértse: ezek az emberek is ugyanolyan teljes életet élnek mint mi, látó emberek. Sőt, erősebbek, mert az 5 km megtétele számukra gyalog sem egyszerű, de ők legyőzték félelmüket, és nekiiramodnak. Szeretnénk, ha minél több szimpatizáns futna a csapattal – szimbolikusan kifejezve együttérzésüket: fekete szemüvegben.

A rendezvényre kb. 80-100 fő vakot és gyengénlátót és ugyanennyi segítőt várunk, illetve 500-600 fő szimpatizáns jelezte részvételét az eseményen.

A nevezés 12:00- 12.50 között, a rajt 13:00 órakor lesz a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, s a több mint 5 km lefutása után a szintén az Atlétikai Centrumban lévő célba kb. 14 órakor futnak be a résztvevők.

Ezt követően adják át figyelemfelkeltő petíciójukat az esélyegyenlőségi miniszternek és az Európa Tanács Budapesti Ifjúsági Központ képviselőjének, beszédet mond a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Budapesti és Pest megyei szervezetének főtitkára, Budapest főváros polgármesterhelyettese, Zugló polgármestere, s díszvendégük lesz Jürgen Köppen, az Európai Unió magyarországi nagykövete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top