nlc.hu
Aktuális
Az egyik rendmániás, a másik szereti Woodyt

Az egyik rendmániás, a másik szereti Woodyt

A tökéletesen össze nem illõ házaspár – mondhatnánk Balla Györgyi újságíró és Fuxreiter Róbert nyomozó személyiségelemzése után. Egyetlen közös tulajdonságuk van, hogy imádják egymást!






Én a francia filmeket szeretem, Róbert az akciót. Én hátizsákos utazó vagyok, ő mindent precízen eltervez. Én órákig rágom magam, ha valamin összevesztünk, ő öt perc múlva már nem is emlékszik rá.
Osztálytársak voltak a középiskolában, majd direkt olyan főiskolát kerestek, ahová mindketten járhatnak. Tizenhat éves koruk óta szerelmesek, bár csak második nekifutásra sikerült együtt maradniuk. Szinte semmiben sincsenek egy véleményen.
– Na, akkor sorolom! – vág rögtön a közepébe Györgyi. – Robi rendmániás, én iszonyú rendetlen vagyok. Ha tudom, hogy este sokáig dolgozik, már előre eltervezem, mennyire jó lesz otthon széthagyni a ruháimat vagy felhalmozni a mosatlant.
– Aztán, amikor én hajnali háromkor hazaérek – jegyzi meg Róbert kedvesen –, elpakolom a cuccait, összehajtogatom az otthagyott pokrócot, és rendbe teszem a konyhát.
– Robi százszázalékosan húspárti – folytatja Györgyi –, én inkább zöldségeket eszem, de neki bármit, bármikor megfőzök. Viszont felvásároltam az összes Woody Allen-filmet, amelyből eddig csak egyet nézett meg, és nem is fog többet.
– Én azon aludtam el, Györgyi pedig mellettem a Mátrixon, azóta inkább külön járunk moziba. Ha viszont együtt autózunk, ő azonnal a hírműsorokra állítja a rádiót, míg én kizárólag zenét hallgatok vezetés közben.
– Ő viszont magától nem nagyon járna színházba. Amikor ezt megtudtam, teljesen elhűltem, azóta inkább veszek két jegyet, és kész tények elé állítom. Szívesen jön, csak egyszer fürödtem be, amikor tizenkét órás szolgálat után elvonszoltam Csehov Ványa bácsijára…
– A feleségem – annak ellenére, hogy a hírszakmában dolgozik – egyáltalán nem törtető, karrierista. Bármikor feladná a munkáját a családért, szemben velem, aki mindig újabb és újabb kihívásokat keresek, magasabbra vágyom.
– Én képtelen lennék vezető beosztásban dolgozni – sóhajt Györgyi.
– Pedig a kapcsolatunkban te vagy a főnök – mosolyog rá a férje, és úgy tűnik, egyáltalán nem bánja. – Nálunk mindig az övé az utolsó szó, még az autónkat is ő választhatta ki. Beleszeretett – a színe miatt! Ilyenkor általában megpróbálom meggyőzni az igazamról, de ha nagyon ragaszkodik valamihez, engedek, még ha ezért papucsnak is tartanak. Egyszerűen, nekem ő a legfontosabb!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top