nlc.hu
Aktuális
Légy hû – önmagadhoz! – II. rész

Légy hû – önmagadhoz! – II. rész

Ne fojtsd el!

– Kihez legyek hűséges – kérdezte tőlem egyszer kétségbeesetten egy harmincas évei végén járó asszony, aki éppen a családja és egy új szerelem között vergődött –, a férjemhez vagy önmagamhoz? Az utóbbi években egyre inkább azt éreztem, hogy nem a saját életemet élem, és megfulladok, ha továbbra sem változik semmi körülöttem. Többször is azt álmodtam, hogy hullik a por a nappalimban a bútorokra, és én tehetetlen vagyok… Aztán váratlanul elöntött ez az új szerelem. Kitört, mint egy vulkán, és elsöpört minden gátlást és bűntudatot. Nem fojthatom vissza tovább az érzelmeimet…

Azonnal eszembe jutott róla egy másik nőismerősöm, aki évekig olyan rosszul érezte magát a bőrében, hogy a végén megbetegedett. Habozás nélkül azt válaszoltam tehát az asszonynak, hogy csakis önmagához legyen hűséges. Ez nem önzés! Belátom, hogy egy párkapcsolatban szükség van alkalmazkodásra, ésszerű kompromisszumokra. De ha már túlzott önfeladással jár, akkor az már rombol, és változtatni kell rajta.

Menni vagy maradni?

Arra is kíváncsi voltam, “megcsalt a férjem” helyzetben ki milyen taktikához folyamodna. Egy külföldi magazin körkérdésre is bocsátotta: Ki mit tett volna a Victoria Beckham helyében, amikor futballsztár férje legutóbb félrelépett?(Hozzáteszem, az ex-Spice girl nagyvonalúan megbocsátott gyermekei apjának.) Az eredmény megdöbbentő. A megkérdezettek fele azonnal véget vetne a házasságának, arra hivatkozva, hogy örökre elvesztené a bizalmát a férfiban, és egyébként is: ha a férfi egyszer megtette, meg fogja tenni másodszor is. Csak a másik ötven százalékban akadtak józanabbul gondolkodó nők, akik nem pusztán a gyerekeikre hivatkoznának, hanem vennék a fáradságot, és végére járnának a dolognak: “Feltétlenül elbeszélgetnék a férjemmel, bármennyire is fájna – válaszol egyikük. – Egy kapcsolathoz két ember kell. Ha valami elromlik benne, együtt kell kiderítenünk az okát is.” Egy másik hölgy konkrétabban fogalmaz: “Megkérdezném tőle, mi az, amit hiányol a szexuális életünkből. És biztosítanám, hogy a fantáziáit nem feltétlenül kell idegen ágyakban kiélnie.”

(Várjuk a véleményeteket a Nők Lapja Café “Mit tennél, ha megcsalna?” című fórumán.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top