nlc.hu
Aktuális
Amikor a férfi beszél

Amikor a férfi beszél

– Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy a házasságot a beszélgetés tartja össze – kezdi Bratincsák György, nyugdíjas mûszaki szakértõ –, és ezzel tökéletesen egyetértek. Mi mindig megbeszéljük, ha problémánk van a másikkal.







Bratincsák György
„Az én gatyáimban száguldoztunk”

Mi mindig megbeszéljük, ha problémánk van a másikkal, kibeszéljük magunkból a mérgünket, átbeszéljük, mi történt egész nap, amíg külön voltunk. Mindketten izgő-mozgó lények vagyunk, mindig van egy új hobbi, egy új érdeklődési terület, ami lefoglal, és amiről mesélhetünk egymásnak. Az autó, a motor régi nagy szerelmünk. Mivel tizenhárom éves korunk óta ismerjük egymást, az első, Danuvia márkájú motoromon már együtt repesztettünk, amint megszereztem a jogosítványt. Marinak megtiltotta az apukája, hogy nadrágot vegyen – akkoriban ez még nem volt divat a nők körében –, úgyhogy titokban, az én gatyáimban száguldottunk Visegrádra, amikor kész lett a várba vezető út. Erre megdöbbenve láttuk a moziban – ahova a szülőkkel együtt illett menni –, hogy a Filmhíradó is tudósított az eseményről. Azonnal el kellett terelnünk a papa figyelmét, nehogy meglássa a lányát nadrágban a vásznon! Aztán összeházasodtunk, jöttek a gyerekek – két nagyfiunk van, egy orvos és egy közgazdász –, ők is mindig rengeteg témát szolgáltatnak. De én sem tétlenkedem! Legutóbb például négylevelű lóherét ültettem a körfolyosónkon lévő ládákba, már óriásiak. Reggelente kimegyünk, megnézzük, mennyit nőttek éjszaka, megcsodáljuk, milyen gyönyörűen csillognak rajtuk a vízcseppek. Amióta vettem egy digitális fényképezőgépet, új világ nyílt ki számomra – az élményeimet, felfedezéseimet megosztom a feleségemmel is. Együtt sétáltatjuk a kutyát, gyakran járunk kirándulni. Persze most már korosabbak vagyunk, így leginkább egymás egészségére vigyázunk. Odafigyelek a páromra: ha látom, hogy piros a szeme, mert sokat ült a számítógép előtt, szólok, hogy cseppentsen bele. Ha tudom, hogy rossz idő lesz, és ezért fájni fog a térde, előre figyelmeztetem, hogy ne felejtse el borogatni. Köztünk is voltak, vannak nagy veszekedések, de hát ezeken keresztül formálódunk, csiszolódunk mindketten. Én például nem szeretem, ha sokat néz tévét – rá is szólok néha. A tévé amúgy is a beszélgetés kiiktatására szolgál legfőképp. De szerencsére csak késő este telepedik le elé, én addig zenét hallgatok, a fényképekkel bíbelődöm. Ha engem is érdekel egy program, azt együtt nézzük, aztán megbeszéljük. A lényeg, hogy partnernek tekintjük a másikat. Nem legyintünk rá – mint más a férjére vagy feleségére –, hogy ez hülye, menthetetlen, nem is foglalkozom vele. Öntelt emberek soha nem fognak tudni tartós, jó párkapcsolatot kialakítani, hiszen alkalmazkodni muszáj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top