nlc.hu
Aktuális
Szingli Szalon 5.

Szingli Szalon 5.

Paár Petrára, a Nõk Lapja szinglijére húsvétkor nem csak egy nagyobb adag – természetesen kalória- és zsírszegény – sonka, illetve néhány piros tojás várt, hanem egy kis bonyodalom is.





Petra, a menekülő

Húsvéthétfő, 8:00
Mit is csinálhatna az ember lánya ebben az időpontban? Alszik. Kiheveri az előző esti sonkavacsorát, amelyet én természetesen a barátnőimmel költöttem el, miközben felkészültünk az évi rendes tojásfestő-estére. Összegyűltünk, és irdatlan evés-ivás, festés-hímzés-áztatás közepette gyártottuk a szebbnél szebb tojásokat, és álmodoztunk a szebbnél szebb lovagokról, akiknek átnyújthatnánk a legsikerültebb Fabergé-darabjainkat. Éppen a jelenetről álmodoztam, amikor… mintha csöngetnének!?

8:15
Csöngettek is, de vágyaim netovábbja helyett rég nem látott, vidéki rokonaim álltak az ajtóban: egy alacsony, nagy hasú és még egy, harminc évvel fiatalabb verzióban. A szemem káprázik? Kérdésemre választ nem, de kölnit a testem minden, az ajtóból kilógó porcikájára, bőségesen kaptam. A puszilkodás után bácsikám fülembe suttogta, hogy nézzem, meg milyen szép szál legényt hozott nekem ajándékba, ő ám az igazán férjnek való! Az illető éppen hatodszorra akart meglocsolni, a leheletétől majdnem lerészegedtem, erőteljesen kacsingatott, és tréfásan csipkedte a fenekemet. Majd bejelentették, hogy a szüleim is mindjárt itt lesznek, aztán együtt megyünk a Dunakanyarba. Elnézést kértem, hogy ebben az esetben azonnal rendbe kell hoznom magam, addig nézzenek tévét.

8:30
Menekülőre fogtam a dolgot. A fürdőszobában felöltöztem, közben Botondot hívtam. Csak hatodszorra vette fel, akkor már a sírógörcs határán voltam, így drámai hangon kényszeríthettem, hogy azonnal jöjjön értem. Úgy tűnt, megijedt, és indult. A nappaliban ordított a sportcsatorna, így ki tudtam lopakodni. Anyuéknak van kulcsuk, majd bejönnek azzal, nem fognak csodálkozni azon, hogy nem vagyok itt…

Botond, a megmentő

8:30
A távolból egy hatalmas nyúl kezdett ugrálni felém. Rögtön megismertem, ő az, a Húsvéti. És csörgött is. Megtudakoltam, miért utánozza a mobilom hangját? Ez a mobilom! Félálomban vettem fel a készüléket. A vonalban Petra magyarázott kétségbeesetten. Tompult agyamhoz a következő szófoszlányok jutottak el: kocsi, kövér, törpe, kopasz, kölni, fürdő, alkohol. Kicsit még a tegnapi pezsgőzés hatása alatt, a következőképpen értelmeztem az elhangzottakat: azonnal vágjam kocsiba magam, és mentsem meg őt, mivel csúnya, kövér, kopasz törpék szállták meg a fürdőszobáját, és alkoholt követelnek tőle. Gondoltam, ez biztosan nem így van, de azonnal a megmentésére siettem.

17:45
Kínos kudarcba fulladt a lányszöktetés. A ház előtt összefutottam Petra szüleivel. Közös erővel meggyőztük Petrát, hogy nem lesz olyan rossz egy kis piknik. Ráadásul évek óta most gyűlt össze először az egész család, az összes nagynéni, unokatesók, és mind az összes Paárok. Mondanom sem kell, hogy Petra egyáltalán nem élvezte a túrát, sőt, kézzel-lábbal tiltakozott ellene, arra hivatkozva, hogy neki engem kellene elkísérnie locsolni, AIDS-tesztre, vagy egyszerűen csak haza, hogy kitakarítsa agglegénylakásomat. Persze, ezt senki sem hitte el, én pedig kifejezetten jól éreztem magam, mert kiderült, hogy a rokonságban akadnak értelmes emberek is. Néhány nagynéni állandóan a szingliség mibenlétét tudakolta, különösen Jutka néni, aki az AIDS-tesztes poén után csak egyszer merészkedett a közelembe, hogy megtudja, vajon antibiotikum, vagy vitaminkúra javallott-e szingliség ellen? Arra külön büszke vagyok, hogy nekem sikerült egyedül meglocsolnom Petrát, lesből lecsapva, igaz, a bokám a bosszúrúgástól még kissé sajog.

Húsvéti parfümtippek pasiknak

Ha valaki igazán lehengerlő akar lenni, akkor szakítson a hagyományokkal, és ne locsolkodjon, inkább ajándékozzon parfümöt szíve hölgyének, a többit bízza a lányokra, hadd öntözzék kedvükre magukat! Könnyítésül néhány tipp, kinek milyen illat áll jól:

* Ha a hölgy szelíd, nagy, barna őzikeszemekkel és réveteg tekintettel, ajánlatunk Chanel Cocco Mademoiselle.
* Ha a menyecske latinosan tüzes, érzékien szexis, talán egy kicsit túlfűtött is, akkor neki találták ki az Hugo Deep Redet.
* Szende szőkéknek, porcelán bőrrel és légies termettel ideális Dolce & Gabbana Light Blue-ja.
* A vad vampoknak és festett szőkéknek szinte mindig bejön Givenchy My Couture-je.
* Energikus vörösök, feltűnő jelenségek kedvence lehet Donna Karan DKNY.
* „Megközelíthetetlen jégcsapok” felengedéséhez elengedhetetlen Thierry Mugler Angelje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top