Aktuális

100 felettiek klubja

A 36 éves Farkas Mihályné, Marcsi azért jelentkezett a Nõk Lapja és Schobert Norbert közös akciójára, mert szeretné, hogy férje és gyerekei büszkék legyenek rá.






Farkasné Lakos Marcsi
– Eddig tizenkét kilót adtam le, de a családom már most nagyon büszke rám! – meséli nevetve Farkasné Lakos Marcsi. – A kamasz lányom tegnap diétás pudinggal lepett meg. A férjem elkezdett hinni benne, hogy valóban sikerülhet lefogynom hatvanöt kilóra. Ennyi voltam az esküvőnkön.

– Miért szeretne lefogyni?

– Rengeteg okot tudnék mondani! Egyrészt egészségügyi okból, magas a vérnyomásom. Másrészt szeretnék többet sportolni, túrázni a családommal. A klubtársaimon látom, hogy kiegyensúlyozottak, ápoltak, szoláriumba, tornázni járnak. Nekem csökkent az igényességem a kövérségem hatására, nem volt kedvem fodrászhoz járni, szép ruhákat venni.

– Ezen a téren is látványos a változás.

– Igen, már sokkal jobban adok magamra, mint eddig. És ami talán a legfontosabb, hogy ez a módszer nem vette el a jókedvemet! Nekem nagyon fontos a humor, mert bármilyen nehézségen átsegít.

– Mit a legnehezebb betartani?

– Nekem a mozgás jelenti a legnagyobb gondot. Általában itthon tornázom, mivel nincs a közelben fitneszterem. Szeretek egyedül tornázni, de tudom, milyen lelkesítő lenne eljárni egy csoportba. Hetente kétszer mindenképpen sportolok. Nehezen veszem rá magam, hogy elkezdjek mozogni, de ha már nekiállok, nagyon keményen tornázom.

– A többiekkel milyen gyakran találkozik?

– Kecskemét mellett lakom, én vagyok az egyetlen a környékről, ezért csak a havi klubtalálkozókon látom őket. Sok mindent magamtól tapasztaltam ki. Elvileg délig bármiből bármennyit ehetnék. Pár hete jöttem rá, hogy gyorsabb a fogyásom, ha délelőtt sem fogyasztok cukros, lisztes ételeket. Elhatároztam, ezentúl egy héten egyszer eszem csak szénhidrátot.

– Mennyire elégedett a testsúlycsökkenésével?

– Lassan fogyok, de ezt a kúrát akár életem végéig is be tudnám tartani. Tizenöt év alatt szedtem fel a súlyfeleségemet, nem várhatom el, hogy egyik napról a másikra eltűnjön. Ha ilyen ütemben haladok, egy év múlva már elégedett leszek az eredménnyel.

– Bizonyos ételekből bármikor, bármennyit lehet enni. Melyik a kedvence ezek közül?

– Még nincs ilyen, bár már sok mindent szeretek. Eleinte három óra után nem tudtam mit enni, megdöbbentő volt rájönni, hogy eddig csak hizlaló ételeket fogyasztottam. Most már kezdem megtanulni, hogy mi az, ami este sem árt. Tegnap megkaptam postán Norbitól a most megjelent könyvét. Nagyon tetszik, ez is sok erőt fog adni, és talán meríthetek belőle egy-két ételötletet is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top