nlc.hu
Aktuális
Spermagyász

Spermagyász

Az e heti blogban sok érdekes dologról esik szó. Bepillanthatunk a Nõk Lapja szerkesztõségi értekezletére, elkísérhetjük Évit egy televíziós mûsorba, és találkozhatunk Miklósa Erikával is.





Hétfő délelőtt

Bus István betegsége és néhány hivatalosan hiányzó kolléga távolléte miatt elmarad a Nagy Ötletelés, vagyis az a megbeszélés, ahol a következő Nők Lapja-kutatás témáját beszéljük meg. Molnár Gabi ma bejelenti az értekezleten, hogy Szigeti Hajni gyakornokból „felnőtt” munkatársunkká vált.

Felhőtlenül ünnepelnénk, de kissé megijedünk, amikor Lazarovits Szilvi közli: valamelyikünknek el kellene mennie este egy élő tévéműsorba, amely a divattal foglalkozik, mert ő nem ér rá.

– Csak tudtok a divatról beszélni! – legyint lazán. Persze neki ez nem nagy ügy, végtére is diplomás divattervező. Hajni sápadtan dünnyögi, hogy ő legfeljebb a turkálós divathoz ért. Mivel R. Kövér Balázs ott mosolyog szép csendben, rámutatunk:

– Akkor menjünk együtt, hárman!

Balázs arcáról lefagy a mosoly, főleg, amikor felhívjuk a figyelmét, hogy estére lője be a haját a szokásos kakastaréjosra, mert egy divatműsorban nem mutatkozhat ilyen konzervatív, lelapított frizurával.

Hétfő este nyolc óra

Háromnegyed kilencre várnak minket a stúdióba, de még mindig a kádban ülök, és telefonálgatok. Hajni azért hív, hogy akkor ő mégis rózsaszín garbóban jön, ne üssük egymást színben. Anyu azért, nehogy garbót vegyek fel, mert az rosszul mutat a tévében.

A kedvesem azért, hogy vegyem fel a műsort videóra, hadd lássa ő is. Ehhez el kell sajátítanom a videó beprogramozását.

Hétfő este nyolc óra huszonöt

A videót remekül beprogramoztam, zöld garbót vettem fel (bocs, anyu!). Balázs telefonál:

– Még hordom fel a zseléhegyeket a hajamra, mindjárt végzek.

Balázs végre megjelenik a szerkesztőség ajtajában, haja, mint egy kakadu taraja, vészesen meredt felfelé.

Hétfő este kilenctől tízig

Nem hagyjuk magunkat megzavarni azzal, hogy ez tulajdonképpen egy divatműsor: beszélünk a lapról, a Szingli Szalonról, a Nők Lapja Családi Hétvégéről, Balázs hajáról (a műsorvezető, amikor megtudja, hogy Balázs nemrég teljes imázsváltáson ment át, és ez a frizura lett az eredmény, megjegyzi: „Hááát… Döntsék el a nézők, előnyödre változtál-e. Várjuk az e-maileket…”). Még a néhány éve megjelent kalandregényem is szóba kerül. Kitérő választ adok arra, hogy írok-e újabb regényt. Mondhatnám, hogy igen is meg nem is. Igen, mert van egy félig kész kéziratom, nem, mert pillanatnyilag nem folytatom. Ez egy lélektani krimi, de sajnos, annyira beleélem magam, hogy éjszaka, írás közben hihetetlenül meg tudok rettenni a saját magam által kreált gyilkostól.

Még a divatról is kicsiholunk magunkból néhány mondatot, sokat nevetünk adás közben, olyannyira, hogy Marcella, a műsorvezető lány felajánlja, legközelebb is meghívnak minket. A szerkesztőnő pedig az állatos műsorába is meghív bennünket. (Gondolom, Balázs, mint kakadu, nagy hatást gyakorolt rá.)

Ennek örömére, meg hogy túléltük, eszünk valami borzadályt egy gyorsétteremben.

Otthon kiderül: a videó egy német nyelvű adó zenés-táncos műsorát vette fel.

Spermagyász – II. rész >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top