nlc.hu
Aktuális
Spermagyász – II. rész

Spermagyász – II. rész

Kedd, tizenkét óra

Miklósa Erikával randevúzom az Operaházban, viszem neki azt a lapot, amelyikben szerepel. Emlékszem az első találkozásunkra: egyik húsvéti számunk címlapinterjúját készítettem vele. Zolival, a férjével és menedzserével érkezett, aztán Zoli elment, és amikor – néhány órával később – visszajött, még mindig a beszélgetés közepén voltunk. Erika vagánysága, humora, őszintesége és szerénysége nagyon szimpatikus volt számomra. A világ nagy operaházaiban énekel, az operarajongók mindenütt ismerik a nevét, de egyáltalán nincsenek sztárallűrjei. Milyen jó lenne, ha a valóságshow-szereplők és a tízperces „sztárok” némelyike legalább feleennyire emberi – és együttműködő – volna!

Erika pontos. Zoli elhúz mellettünk kocsival, és integet. Szerintem beszélgetőtársam a világ legkarcsúbb operaénekesnője, és ez nem kis teljesítmény, tekintve, hogy – saját bevallása szerint – folyton eszik. Biztosan a sportmúlt. Nevetve meséli, hogy a bakonyi falujukban ő tartja az asszonytornát, és a múltkor, amikor a torna egyéves „évfordulójára” került sor, „tanítványai” nem jöttek el. Erika már éppen hazaindult volna, amikor előkerültek az asszonyok, csinos ruhában, hatalmas tálcákkal: aznap torna helyett terülj-terülj-asztalkámat varázsoltak a tornaterembe, és buliztak egy jót.

Szerda

Busi náthásan bár, de bejön értekezletre. Teljes a létszám. Ennek örömére elkezdődik a Nagy Ötletelés.

– Napokig harminckilenc fok fölött volt a lázam – panaszolja Busi később, a kávézóban.
–Akkor meghaltak a spermáid – bukik ki belőlem. – Három hónapra megölte őket a láz.
– Szegények! – sóhajt Busi, és egyperces néma gyász után rendel egy Unicumot, hátha végrehajthat vele egy bravúros újjáélesztést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top