nlc.hu
Aktuális
Shoppingolás Botonddal

Shoppingolás Botonddal

Paár Petra ismét õrületes shoppingolásba vetette bele magát. A bevásárlókörútra elkísérte hû barátja, Botond is, aki az elején még jól bírta a nõi ámokfutást boltról boltra, a vége felé azonban csökkent lelkesedése…

Már akkor gyanút kellett volna fognom, amikor Petra kávézásunk helyszínéül egy bevásárlóközpontot nevezett meg, és ezt azzal indokolta, hogy oda van ingyenes parkolókártyája. Ahogy megérkeztem, „A kávé még várhat!” felkiáltással elindult egy neonfénnyel kivilágított üzlet felé. A boltban kicsit elmélázott egy vastag bordó pulóver előtt, vajon ez még téli, vagy átmeneti, esetleg már nyári? Kérdésfelvetésén egyedül az unott arcú eladólány csodálkozott el, aki tájékoztatott bennünket arról, hogy a tavaszi kollekció még nem érkezett meg, de ha véletlenül már itt lenne, akkor sem ér rá még legalább két hétig a kipakolásra.

– Sebaj, megnézzük a szomszédban! – vigasztaltam Petrát, s ezzel mintegy legalizáltam a kávézás előtti „shoppingolás projektet”. A következő bolt nem tért el számottevően az előzőtől, bár itt már több volt a virágos, könnyed, feltehetőleg tavaszi darab. A harmadik üzlet megtévesztésig hasonlított az előzőekre, az ötödiknél kedvesen megérdeklődtem Petrától, hogy „és mi van a kávéval?”. Ő erre felnézett a rózsaszín, lila és kék topokból és felvilágosított arról, hogy kávészínűt semmiképpen se venne, mert idén a földszínek nem divatosak.

Majdnem a fél plázát végigjártuk, amikor a parfümériában belebotlottunk Timibe, Petra barátnőjébe. Teljesen rosszul lettem, mire az összes parfümöt végigszaglásztuk, émelyegtem és szédültem. Kávézni már egyáltalán nem akartam, egy vágyam volt csak: kijutni a bevásárlóközpontból!
De minden álmom szertefoszlott, amikor Timi kiszúrta a sarokban meghúzódó farmerleárazást, és egy rojtos szélű, trapézszabású darabot – szerelem volt első látásra. A farmereket pakolgató eladólány azonnal át is nyújtott Petráéknak egy-egy darabot. Aztán ugyanabból eggyel nagyobbat, majd egy még nagyobbat, ami végre jó volt. Mindhárman egyetértettünk abban, hogy ezt vétek lenne itt hagyni ennyiért! A kasszánál Petra diadalmasan tette a pultra a nadrágot.

– No, jó volt a negyvenhatos? – kérdezte az eladólány mosolyogva.
– De hát nekem harmincnyolcas a méretem! – rémült meg Petra.
– Olasz számozás.
– Abban negyvenes.
– Könyörgök, mondja azt, hogy ez negyvenes! – kiáltottam kétségbeesve. De a boltban már rutinosan kezelték a problémát. Igaz, nem hazudtak, de biztosítottak minket a számozás megbízhatatlanságáról, és arról, mennyire jól áll Petrának a farmer.

Vásárlás férfival

Szingli lányok életében még akkor is előállhat ez a probléma, ha nincs párjuk – gondoljunk csak a fiútestvérekre, apákra és barátokra! Mit tegyünk, ha férfiemberrel indulunk vásárolni?

* Mindenképpen iktassunk be lazító programokat két-három boltonként! Például kávé, sütemény, könyvesbolt…
* Vegyünk valamit neki is!
* Amíg ő a műszaki boltban van, több butik is végigjárható.
* Jó megoldás lehet beültetni egy hosszú filmre, vagy egy sörözőbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top