nlc.hu
Aktuális
De hol az új asszony?!…

De hol az új asszony?!…

– Mostanában egyre több fiatal pár szeretne különleges helyszínen, személyre szabott esküvőt – mondja Pados István rendezvényszervező. – Idén már hetente négy-öt szertartást, lagzit készítünk elő és bonyolítunk le külső helyszínen. A legkedveltebbek közé tartozik az állatkerti Elefántház, a Japánkert, és egy hőlégballon az egyik bevásárlóközpont felett. Gyakran megyünk hajókra, kastélyokba, a margitszigeti romokhoz, illetve az ott lévő négyszáz éves fa alá. Ez utóbbi azért népszerű a házasulandók körében, mert kisugárzása van, a párok átölelik a fát, és energiát nyernek belőle az elkövetkező évekre. Itt tartottuk nemrég egy holland fiú és magyar lány polgári szertartását is. Egyszerű nyári ruhában jöttek – biciklin! A vőlegény tekert, a menyasszony ült mögötte, kis kosárban hozták a csokrot és a szülők köszöntőajándékát.
István megértően fogadja a különleges kéréseket, hiszen ő maga a szülőszobában nősült!

– Györgyivel nem ragaszkodtunk a papírformához, de hogy ne kelljen apasági nyilatkozattal bíbelődni, a lányunk születése előtt, gondoltuk, mégis összeházasodunk. Szeptemberre volt kiírva a szülés, augusztus 8-ra az esküvő. Nyolcadikán hajnalban elment a magzatvíz, bementünk a kórházba, Györgyi kérte, hogy próbáljam meg átszervezni a napot, üssük össze gyorsan az esküvőt. Én villámtempóban összeszedtem a szülőket tanúnak, az anyakönyvvezetőnek volt egy kis szünete, így be tudott jönni a kórházba. Két-három perces fájásoknál adtak össze minket, a násznépünk orvosokból és nővérekből állt. Nem sokkal később pedig megszületett a lányunk. A nagy sietségben nem tudtunk értesíteni senkit, de nem is akartuk lemondani a vacsorát. Egyedül – a menyasszonyi csokorral – bevonultam a vendégek közé, elmeséltem a nap történéseit, és a barátokkal, rokonokkal együtt kettős ünnepet ültünk! A feleségem azóta is gyakran a fejemhez vágja, hogy kihagytam a lakodalmunkból. De legalább megnézhette videón…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top