nlc.hu
Aktuális
Zene az kell!

Zene az kell!

Juuuujj, de jó! A telefon másik végén a menyasszony akkorát sikított örömében, amekkorát talán a lánykérés pillanatában sem. Nem is számított rá, hogy egy másik pár az utolsó pillanatban visszamondja a lagzit.

Így a Zsomboys együttes szabaddá válik éppen arra a szombatra. A szegedi zenekar olyan népszerű, hogy sokan hozzájuk igazítják az esküvő időpontját, de már most szólunk: a jövő évben alig akad szabad időpontjuk!

– A zenekar huszonkét éves – mondja Gyuris László, de ez alig hihető. Aztán kiderül, hogy a Szeged környéki Zsombóról származó tagok gyerekkoruktól zenélnek együtt, és nemcsak kollégák, de nagyon jó barátok is.
– Huszonkét órányi műsorunk van, így mindig azt játsszuk, amit kér a család, a pár. Illetve nem mindig. Mert néha azt mondják, csak lakodalmas zene ne legyen, de a lagziban kiderül, hogy bizony arra van igény, akkor legyen! Gyorsan kiderül, milyen a násznép, néha már ránézésre tudjuk, minek örülnek majd. Játszunk angol és magyar nyelvű örökzöldeket, operettet, musicalt, Jennifer Lopezt vagy Republicot, keringőt, tangót, csárdást. Nemrég egy magyar-holland lagzin holland dalt tanultunk meg, azt kérték. A külföldi rokonok szerint még a kiejtés is tökéletes volt. De olyan is volt, hogy vagy harminc tiroli nadrágos, hegyes bajszú osztrák rokon ropta a csárdást a zenénkre.
A legnagyobb titok talán mégis az, hogy a Zsomboys nagyon szereti, amit csinál. Jó felszerelés, képzett, kulturált zenészek – de mindehhez kell az az öröm, amivel játszanak és amivel egy-egy igazán jól sikerült lakodalomra emlékeznek.
– Volt, hogy a háromszáz vendégből csak négy maradt ülve, a többi táncolt – mondja büszkén Laci, aki amúgy kereskedő, igazi vállalkozó szellem.
– A lakodalmak ma inkább parti, buli jellegűek, de zenélünk mi sátoros lagziban is. Oda megyünk, ahová előbb hívnak, nem oda, ahol többet ígérnek, ehhez tartjuk magunkat. Általában hajnali négyig, ötig tart ma egy lagzi, régen reggel nyolcig, tízig is folyt a mulatság. Az emberek ma fáradtabbak, feszültebbek, ezt abból is látjuk, hogy több töményt isznak. A fiatalok nemigen ismerik a standard táncokat, a negyven felettieken látszik, hogy még jártak tánciskolába. Mégis fontos a fiatal mag, a barátok, mert összeszokott csapat, és ha ők jól mulatnak, akkor viszik magukkal a sokszor az ország különböző részeiről jött rokonokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top