Aktuális

Lehetne egy számmal szürkébb

Szekeres P. Mónika jegyzete a párkapcsolat nehézségeirõl.




“Nem tehetsz róla, hogy ilyen vagy, születésedkor annyi energiát kaptál, amennyivel egy ember nem bír” – mondta asztrológusunk. Amikor páromnak ezt elmeséltem, azt javasolta: “talán szerezzünk be egy házikedvencet, mert ha már egy ember nem bír vele(d), hátha egy állatnak sikerül.” Ez idő tájt, úgy emlékszem, éppen szédült pörgésemtől…

Egyébként mindkettőnknek tetszett Izing Klári mértéktartó jellemzése. Ez mégis elegánsabb, mint amikor azt mondják, nem férek a bőrömbe, s mindenképpen jobbindulatú, mint a sajtkukac-címke. Sőt ma már a dinamikus és a temperamentumos jelzőket is olykor bóknak, ám máskor sanda megjegyzésnek érzem.

Mi tizenöt év után sem (attól) szenvedünk, hogy kapcsolatunk ellaposodik. Így e cikket szerkesztve felajánlottam páromnak, hogy közzéteszek benne egy felhívást: jelentkezzen, akinek biztos tippje van, hogyan lehetne kicsit megszokottabbá, szürkébbé tenni napjainkat. Fel is csillant a szeme, gondolom, megjelent előtte békés, jogszabály-bogarászással és focimeccs-nézéssel töltött esték képe.

Még azon a délutánon elvittünk néhány szatyor ruhát egy hajléktalanszállóra, összegyűjtött újságokat a sarki fodrásznak, majd miután tíz perc alatt tíz pár cipő felpróbáltam, ő elkísért hastáncórára. Este meg is csodálta a frissen tanult koreográfiát. Mind a tizenötször, amikor bemutattam. Lefekvés előtt elolvasta legújabb cikkemet, amit szintén megdicsért, s mikor én már ágyban voltam, azzal kívánt jóéjszakát, hogy “szerintem hagyjuk azt a felhívást!” Majd leült, hogy megfogalmazza az adóhatóságnak a nevemben írt levelet – melyben újabb fizetési haladékot kérek – mielőtt egy napon a becsöngető végrehajtóval (is) meg kellene küzdenie…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top