nlc.hu
Aktuális
Ezerötszáz kilométerrel a föld felett – II. rész

Ezerötszáz kilométerrel a föld felett – II. rész







Chris Martin
Megtalálni az igazit

Egy évvel később már nyoma sincs a letargiának. Paltrow kivirul, és kilép a visszavonultságból. A depressziót elmulasztja egy akupunktúrás kezelés, na meg egy Chris Martin nevű srác, aki a toplistákat ostromló Coldplay rockbanda énekese.

Már korábban is összefutottak egy-egy partin, de a kapcsolatuk egyre jobban elmélyül. Chris – Gwyneth elmondása szerint – természetében az apja tulajdonságait örökölte. A rocker korántsem egy fékevesztett dúvad. Míg a lánnyal tele volt a média – egyrészt a Pitt-tel és a Ben Affleckkel kapcsolatos szerelmi ügyekkel, másrészt pedig az álomszerű Oscar-díjjal –, addig Chris, akinek Paltrow-ig összesen egy komoly barátnője volt, szerényen a háttérbe húzódott. Továbbá: egyetemi diplomával rendelkezik az ókori történelemből, nem iszik, nem dohányzik, és képes éjszakákon át érvelni a harmadik világ elnyomása ellen. Különösebben a pénz sem hozza lázba: szerelme harmincegyedik szülinapjára vásárol néhány színes lufit.

A pár Londonban lakik: a hollywoodi színésznő azonnal megkedveli a brit főváros hangulatát, a hollywoodi életvitelnél jóval barátibb, nyugodtabb hétköznapokat. Ám, mielőtt Angliába költöztek volna, örök hűséget esküdtek egymásnak Kaliforniában. Titokban, csak ketten.







Az új családtag: Apple
Jön Alma


Idén év elején újra hallat magáról a házaspár. Egyenesen azt olvashattuk: Gwyneth Paltrow émelyeg! Természetesen nem vércukorszint-problémák okozzák a reggeli tüneteket, hanem a házaspár első babája.
A rosszullétektől eltekintve, a színésznő élete legjobb formáját hozza. Legendás karcsúsága egyre inkább a múlté: hónapról hónapra egyre csinosabb kismamává válik. Nemcsak azért gömbölyödik, mert kislánya szépen fejlődik, hanem, mert lemond a makrobiotikus diétáról, amelyre eredetileg barátnője, Madonna vette rá. A makrobiotikus diéta borzasztó egy dolog: az ember az étkezései felében csakis főtt gabonát vehet magához, a többi táplálék viszont friss zöldség, szójaszósz, tengeri alga. Nincs hús, tej, alkohol, kávé, tea… Gwyneth azonban feladja furcsa étkezési szokásait, és étteremről étteremre járva, bőségesen fogyaszt az étlapról, hogy a kicsi szépen fejlődhessen.

Ugyanakkor néhány történés beárnyékolja a terhesség idejét. Jön néhány kedvezőtlen eredményű vérvizsgálat, és a színésznő édesanyja is súlyosan megbetegszik. Mindezek természetesen nyomasztják a Gwyneth-t, ám néhány újabb vérvizsgálat után kiderül, hogy a baba tökéletesen egészséges, édesanyján pedig – úgy tűnik –, segít a sugárterápia.

És hát ott van Chris, akivel kéz a kézben jár egy londoni klubba kismamajógára, ahol együtt tornáznak és homorítanak, esténként pedig az apukajelölt hosszasan gitározik felesége pocakjának – időnként még szolidabb Coldplay-számokat is.

Dalt az újszülöttnek!

A szülés igencsak igénybe veszi a törékeny Gwyneth-t, mivel a baba, hosszú vajúdás után, négy és fél kilósan jön világra. A színésznő tervéből semmi nem lesz: korábban otthonában, fürdőkádban szerette volna világra hozni gyermekét, végül azonban mégis a kórház mellett döntenek.

Az új családtag nevét – Apple (magyarul: Alma) – már a szülés után találják ki. Előtte mindenképpen látni akarták kislányukat, s annak mosolygós, piros arcára tekintve egyértelmű, hogy nem is lehet más választás. A nagyik is könnyekig hatódnak, hiszen a Blythe és az Alison neveket is megkapja a csöppség.
A szülők képtelenek betelni kislányukkal; a mai napig órákig állnak az ágya mellett, és gyönyörködnek benne. A papa vicces dalocskát is írt gyermeke születése alkalmából, amit egy hétig le is lehetett tölteni a Coldplay weboldaláról. (Csak egy részlet a műből: “Ott leszek melletted, akár sovány vagy, akár kövér, és segítek cserélni a kakis pelenkákat… A melled tízszer akkora, mint volt, s ez neked nehéz lehet, de én nagyon örülök neki…”) Oh, yeah!

Sorolhatnánk még a tündéri pletykákat – a pár üzenetrögzítőjén a kis Apple hangja köszönti a hívót –, vagy az idétlenségeket – Madonna megsértődött Gwynethre, mert a gyereket nem a kabbala, a zsidó számmisztika szerint neveli –, a lényeg, hogy átalakult az életük. Míg korábban Chris majdnem hogy eltángálta a lesifotósokat, most szinte diadalmasan mutatják meg gyermeküket a paparazzóknak egy séta közben.

A legfontosabb kérdés azonban, hogy vajon Gwyneth Paltrow visszatér-e a felvevőgép elé. Erős benne a késztetés, hogy édesanyja mintájára a család felé forduljon és felhagyjon a mozival, ugyanakkor pedig tudni lehet, hogy rábólintott egy Marlene Dietrichről szóló életrajzi film főszerepére. Reméljük, valóban láthatjuk majd Kék Angyalként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top