nlc.hu
Aktuális
Zsírból izom?

Zsírból izom?

Jesszusom! A gyógyszercégek már nemcsak hírleveleket, hanem termékeket is küldenek az újságoknak – nézegetem döbbenten egy nekem címzett boríték tartalmát. Benne egy doboz tabletta.





Elolvasom a készítményhez mellékelt levelet. Vigyorogni kezdek, és közlöm a kollégáimmal:

– Kaptam egy szert, amelyről azt írják: a feszes popsik tündére. A zsírból izmot varázsol.
– Nehogy már beszedd! Azt sem tudod, mi van benne – néz rám Szigeti Hajni sötéten.
– Nem is! – dobom félre a tablettás dobozt.
– Elindulok, hogy leteszteltessem, mire vagyok allergiás – búcsúzik kaján mosollyal R. Kövér Balázs. Saját bevallása szerint – az articsókán kívül – sosem voltak allergiás tünetei. Szereti ezeket az “álruhás” ügyeket, és nem riad vissza a szurkálástól sem. Mihalicz Csilla, akiben ott tombol az oknyomozó, bátorítja: szerezzen minél több tapasztalatot (és szurkáltassa meg magát minél többször)!

Hétfő dél: teszt és candida

Csigó Katával a Nők Lapja nagy önismereti tesztfüzetén dolgozunk. Igaz, csak többszörös ellenőrzés után tudok bejutni hozzá a kórházba (nem kellett volna mondanom, hogy újságíró vagyok), de azután rajzos teszt alkalmazásával próbáljuk feltérképezni a személyiségtípusokat. Ha nem vennék részt a készítésben, egészen biztos, hogy kíváncsian tölteném ki (lehet, hogy így is azt fogom tenni…).

Közben Balázs telefonál: azt lódította a diagnosztának, hogy tüsszög és folyik az orra, mire is a diagnoszta (négyezer-kétszáz forintért) a kis kütyűjével azt állapította meg, hogy allergiás az összes mezei fűfélére és a parlagfűre.

– És candidás is vagyok! – teszi hozzá boldogan. – A candidások nem ihatnak cukros kávét, például. Úgyhogy most visszajövök, és kávézzunk egyet: fagyival, cukorral! Utána megyek egy újabb tesztelésre. Szerintem valami nincs rendben ezekkel a tesztekkel…

Kedd: nincsenek csodák

– Ez a feszes popsik tündére. A zsírból izmot csinál – mutatom este a hatalmas tablettákat a kedvesemnek. – Csak nem tudom, le bírom-e nyelni.
– Nem gondoltál arra, hogy azért ilyen a formája, mert valójában kúpként kell használni? Egyébként muszáj minden ilyet kipróbálnod? Komolyan, jelentkezned kéne a gyógyszertesztelésekre. Olyan típus vagy. Hívd fel Salamon Ferit (belgyógyász barátunk – a szerző), vajon mi a véleménye erről a szlogenről: zsírból izom!

– Azt mondaná, hogy nincsenek csodák, csak mozgás és semmi zabálás. Jó, én rendesen mozgok, mégsem veszem észre, hogy a zsírból izom válna – ingatom a fejem, aztán odébbdobom a tablettát. Talán majd odaadom valamelyik fogyókúrázó barátnőmnek.

Szerda: a fotós színre lép

Kutyasuli. Rumli kutyám alig várta már, hogy találkozzon a kiképzőjével, Ibolyával. Rumlit lefotózom, amint átugrik az akadályokon. Egész jók a képek. Évekkel ezelőtt egy – azóta megszűnt – képes hetilapnál dolgoztam, ahol kitaláltuk, hogy ne csak írjak, hanem fotózzak is. Volt egy ezeréves gépem, hatalmas teleobjektívvel, és azzal riogattam az alanyaimat. Némelyekről véletlenül jó képet alkottam, de a többség – mi tagadás – egyszerűen rémisztően nézett ki a fotóimon. Egyes színészeket sikerült évtizedeket öregítenem pusztán azzal, hogy kiállítottam őket a napra, és ott lőttem el a felvételt. Egyszer egy színész, akit felhívtam, hogy adjon interjút, ijedten kérdezte:

– Fotózni is fog?

Később elmesélte, milyen hír járta rólam a színházukban: az interjú rendben van, de ha előveszem a fényképezőgépet, meneküljön, ki merre lát!

A Nők Lapjánál profik fotóznak, szerintem Laurencsik Kata, a képszerkesztőnk kiborulna, ha megmutatnék neki egy-két saját készítésű portrét.





Péntek: próba – szerencse (?)


Csakis a rendszeres mozgás égeti el a zsírt. Nem szedhet be az ember mindenféle kapszulát, tablettát, így is elég ismeretlen anyagot fogyaszt el és ken magára. Ezt így megtárgyalom magamban. De hogyan mondhatok nemet, ha ki sem próbálom? A tettek mezejére kell lépnem!
A szerkesztőségben elmesélem a párom felvetését a tablettáról.

– Akkor ez tényleg kúp? – mered rám Csilla.
– Remélem, hogy nem. Mert már bevettem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top