Aktuális

Prokopp Dóra, tévéhalmozó

Prokopp Dórának lassan több tévécsatornája lesz, mint gyereke. A családi vállalkozás legújabb gyöngyszeme egy gasztronómiai tévécsatorna. A formabontó mûsor sok meglepetéssel szolgál.





– Miért indít ismét egy új tévécsatornát?

– A férjemmel szeretjük a gyerekek és a tévécsatornák számát szaporítani… De míg négy gyermekünk van, a TV Paprika csak a harmadik csatorna, amelyben részt veszünk. Szeptemberben indul, egyelőre napi 2 órában, ez később 14 órára fog bővülni. Egyébként nem vagyunk munkamániásak, csak beleszerettünk a gasztronómiai tévé ötletébe.

– Sok ismerősöm szkeptikusan áll hozzá a TV Paprikához. Azt mondják, nincs rá igény…

– Alaposan felmértük a piacot, és bizakodóak vagyunk. Magyarországon az életszínvonal ma már magasabb, mint tíz éve volt. Több figyelmet fordítunk az életkörülményeinkre, étkezési szokásainkra. Figyelünk arra, hogy hova megyünk nyaralni, hogy melyik étterembe ülünk be enni. Tudom, nem divat kimondani, de az embereknek talán a pénzük is több kicsivel, és szélesedtek az igényeik. Biztosak vagyunk benne, hogy szeretni fogják az adót.

– Milyen nemzetiségű konyhákra építenek?

– Bár jelen lesznek a külföldi konyhák, elsősorban az itthoni ízekre szeretnénk hangsúlyt fektetni. Mióta megnyíltak az országhatárok, és elárasztottak minket a külföldi ételek, a tradicionális magyar konyha kezd elhalványulni, elveszni. Na ezen mi változtatni fogunk: újra megmutatjuk azokat a dolgokat, amelyek tíz évvel ezelőtt még természetesnek számítottak, ma már viszont nem. Ilyen mondjuk a lacipecsenye. Vagy hogy a rántott húst nyugodtan lehet zsírban is sütni, mert ugye abban a legfinomabb…

– Ez mind nagyon szépen hangzik, de mégis hogyan lehet 14 órát receptekkel kitölteni?

– Mindennap azzal kezdünk, hogy megfőzzük a nap ételét. Ha át nem is vesszük a háziasszonyok dolgát, legalább segítünk az ősi probléma megoldásában: „mi a búbánatot csináljak ma…” Ezután a műsor után „belecsapunk a lecsóba”. Lesz étteremkalauz, magyar és külföldi egyaránt. Tervezünk olyan műsort is, ahol kollégistáknak mutatjuk meg, hogy tud az egész szoba jóllakni ezer forintból. Lesz műsor ínyenceknek, mert néhány apró trükkel valóban különleges dolgokat lehet az asztalra varázsolni, nem sokkal drágábban… És persze – visszatérve az előző kérdésre – olyan műsor is helyet kap, ahol ismét megtanítunk minden főzni vágyót a klasszikus magyar ételek készítésére. Jó, hogy már van itthon articsóka, de a savanyított káposztát sem kellene elfelejteni.

– Éljen a kolozsvári töltött káposzta…

– Pontosan erre gondoltunk mi is.

– Kiket látunk majd a képernyőn? Stahl Judit tízkor, Receptklub tizenkettőkor?

– Nem, teljesen új műsorvezetőket szeretnénk, akiket mi mutatunk be a közönségnek. A Vendéglátóipari Főiskolán például már kiírtunk egy hirdetést, miszerint keressük a mi Jamie Oliverünket. Az interneten is várjuk a jelentkezőket. Persze nem kell, hogy fiú vagy hogy fiatal legyen: lehet egy teltebb, jókedvű nő, csak álljon jól a kés a kezében. A cél, hogy meggyőzzön mindenkit: a főzés jó dolog.

– Az?

– Mindenképpen, ha jókat játszunk közben, és kiéljük kreativitásunkat!

– Mi a kedvenc étele?

– Ki fog nevetni.

– No de mégis…

– A vajas pirítós kenyér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top