nlc.hu
Aktuális
Szaktudás és jegeskávé

Szaktudás és jegeskávé

Nem tudom, a marcipános jegeskávé a fizikai vagy a lelki felkészüléshez számít, de azt tudom, hogy a kajakos lányok ezt kérték Moldvai Ildikó gyógytornásztól, aki segíti a felkészülésüket, és ott lesz velük az olimpián is.






Moldvai Ildikó
– Ács Ildikó kolléganőmmel váltjuk egymást az olimpiai falu orvosi körzetében, mi kezeljük az elektroterápiás gépeket, segítjük a keretorvosok munkáját, tornáztatunk, ha kell.

A gyógytornász nemcsak sérült sportolókkal dolgozik, hiszen vannak magából a sportból adódó ártalmak, Ildikó a kajakosoknál éppen egy ezt megelőző programon is dolgozik. A nap felét a Sportkórházban tölti, aztán autóba ül, és megy a különböző edzőtáborokba. Több sportág kiválóságainak felkészülésében segítenek kollégáival.

– Fontos, hogy bíznak bennem, és én mindent, amit csak tudok, megteszek értük. Igen, személyes kapcsolat is ez, amikor megbeszéljük – persze ilyesmit főként a lányokkal –, hogy ki vett új papucsot, és az milyen klassz. Nagy megtiszteltetés ez a számomra, hiszen így a munkánk a sportban nem csak szakmai oldalról lesz egyre jobban elfogadott. A gyógytorna, a mozgásterápia szemléletmódja hatékonyan kiegészíti a sport teljesítményorientált világát. Azt már eldöntöttük, hogy az olimpia után összejövünk egy nagy palacsintázásra, és én viszem a palacsintát. Megérdemlik a lányok!

Athénba 212 magyar sportoló utazik.
Őket kíséri több mint száz szakember, segítő.
Itthon izgul értük számtalan rokon, barát, sporttárs, ismerős.
És mi, mindannyian.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top