nlc.hu
Aktuális
Egy anya vagyok. Ennyi.

Egy anya vagyok. Ennyi.

A Nõk Lapja címlapfotózása mindig izgalmas. Farkasházi Réka egyszer egy pornófilm-forgatáson találta magát a fotósok által megadott címen. Szerencsére hamar rájött, hogy átverés áldozata.





“Régi vágyam volt, hogy az újságotok címlapján legyek, aztán erre heves nyögések szűrődtek ki a műteremből, majd valaki bevonszolt egy kecskét is…
Szerencsére hamar rájöttem, hogy a Kész átverés című műsor áldozata vagyok” – mosolyog a Barátok köztben a szüléséig Mónikát játszó színésznő. Most azonban nem láthatjuk a képernyőn, mert öt és fél hónapja gyönyörű kisfiút szült. Benjámin az interjú közben fel-felsír: nehezen bírja a tetőtéri lakás kánikulai, irgalmatlan klímáját.

– Hogy bírjátok ezt a hőséget?

– Rémes. A légkondit egyelőre nem tudták beüzemelni, így lent lakunk a szüleimnél, Cegléden. A Belváros és ez a tetőtér rémes ilyenkor egy pici babának. Ma csak az interjú miatt jöttünk fel Pestre, és hogy elintézzünk néhány hivatalos ügyet.

– Mennyi időt töltötök Cegléden?

– Szinte egész nyáron ott voltunk. Nagy kert van mindkettőnk szüleinél. Anyáéknál a fáról szedjük a gyümölcsöket, idilli környezet vesz körül.

– Ott érzed magad otthon?

– Hát… Amikor elindult a sorozat, eleinte sokat bántottak az emberek. Hogy megváltoztam, nagyképű lettem. Ez ellen sehogy nem lehet védekezni. Aztán rájöttek, hogy ugyanolyan maradtam. Most már nem olyan nagy csoda, ha otthon sétálgatok. Egyébként pedig teljesen hontalan vagyok. Jó otthon lenni, de olyankor Pestre vágyom, hisz itt zajlik a szakmai élet. Innen viszont az otthon nyugalmát hiányolom. A kettő közötti állapot lenne az ideális – ami valószínűleg megvalósíthatatlan.







”Miből lesz a Barátok közt- szereplő?” Farkasházi Réka néhány hónaposan, ovisan és kisiskolásként
– Jártál mostanában a Barátok Közt stúdiójában?


– A nyári záróbulira készül egy vicces összeállítás. Abba ugrottam be meglepetés-vendégként.

– Milyen hangulatban mentél vissza? Szorongva? Örömmel?

– Örömmel, de egy kicsit azért izgulok. Majd’ egy éve nem álltam kamera előtt. Ha az ember egy idő után nem vesz részt egy csapat munkájában, onnantól már csakis kívülállóként szemlélheti a történéseket. Ez nem annyira jó. De most ez van, és nem baj.

– Visszavágysz?

– Hazudnék, ha azt mondanám, nem. Jól éreztem magam a sorozatban. Ha felajánlják, hogy menjek vissza, nem fogok nemet mondani. Nagyon nehéz manapság egy fiatal színésznőnek elhelyezkedni; főleg úgy, hogy “többszörösen hátrányos helyzetű”. Nem a Színművészeti Egyetemet végeztem el, ráadásul egy szappanoperában lettem ismert – ez “több mint borzasztó”.

– Megbélyegez?

– Nehéz vele megküzdeni. Leginkább magamat kéne legyőznöm, és elhinnem, hogy egyenértékű vagyok a kollégáimmal. Hatalmas komplexusaim vannak ezzel kapcsolatban.

– Megérte akkor ez a hat év?

– Mindenképpen! Nagyon nehéz lett volna a Gór Nagy Mária Színitanoda után olyan dologba belekerülni, ami számomra is elfogadható.

– A Barátok közt nem az?

– A Barátok közt is az, mert nagyon örülök, hogy részese lehetek egy olyan vállalkozásnak, ami Magyarországon egyedülálló. Sokan belebuktak már abba, hogy sikeres sorozatot készítsenek. Még úgy is, hogy igazán nagy színészek játszottak benne.

– Van, akinek volt visszaút, van, akinek nem. Ezt ki dönti el? A producer?

– Nem. Kizárólag a történet.

 >> Itt olvasható a II. rész!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top